Himmelråbende hysteri

Celine Dion indtog Parken som skælvende skrigeskinke blottet for charme og selvironi, men synge det kan madammen altså

Celine Dion - 105 harmløse minutters kønsløs ekvilibrisme i København. (Foto: Anthon Unger)
Celine Dion - 105 harmløse minutters kønsløs ekvilibrisme i København. (Foto: Anthon Unger)

Celine Dion, Parken, København, torsdag 5. juni.For en gang skyld var det på sin plads, at Don Ø trakterer med plastickrus i Parken, for glas var utvivlsomt splintret i samme øjeblik, som Celine Dion luftede ud i lungerne og nåede det høje C i sine høje hæle.

Madammen kan synge, men når det er sagt, så må det også konstateres, at canadieren forgriber sig på sit talent tilsat en nyreligiøs renhed og kønsløs ekvilibrisme, der efterlader hende som en kynisk klingende sangmaskine.

Foran 40.000 serverede hun et charmeforladt og overraskende skrabet show, der til gengæld var smagløst for alle pengene, og med pletfri professionalisme gled hun gennem aftenen som en syngende Titanic, der gik ned uden at ramme en eneste krusning på menneskehavet.

Melodramatisk mimik
Det fuldkommen bovlamme backingband gjorde alt, hvad de kunne, for at få seancen til at fremstå som om, Melodi Grand Prix gjorde comeback i nationalarenaen med kun en enkelt tilmeldt solist.

Hvad enten Dion stemte i på orientalske ’Eyes on Me’, afrikanske ’I’m Alive’ eller en horde af powerballader, så var de svulstige schlagere udstyret med en melodramatisk mimik, der skamløst blev blæst op på sæbeopera-niveau.

Mod slut skulle både Queen og James Brown pludselig udsættes for fesne fortolkninger, inden aftenens uigenkaldeligt sidste sang selvfølgelig var supertankeren ’My Heart Will Go On’.

Sådan kan man også vælge at ødelægge en skøn solskinsdag i København.

0 kommentarer
Vis kommentarer