Obel i tyst tomgang

Den afdæmpede københavner præsenterede stille nye numre i Det Kongelige Teater

Agnes Obel - lukkede op for sangskatten fredag aften, men fotografer blev ikke lukket ind. (Arkivfoto: Lars Krabbe/Polfoto)
Agnes Obel - lukkede op for sangskatten fredag aften, men fotografer blev ikke lukket ind. (Arkivfoto: Lars Krabbe/Polfoto)

Agnes Obel, Det Kongelige Teater, København, fredag 31. maj

Efter nogle uger med rædsomt rungende spektakelshows i Parken, Forum og Jyske Bank BOXEN samt tilmed et par uldne countryaftener i Koncerthuset var det en fornøjelse at slå røven i plyssæderne på Det Kongelige Teater, hvor akustikken er fantastisk som selve den imposante sal.

Men man skal jo naturligvis have noget at fylde i vellyden, og det har Agnes Obel, men det var ikke nok til at fylde det historiske rum helt ud.

Agnes Obel lider af tinnitus

Under den første af tre udsolgte koncerter i Det Kongelige Teater præsenterede den 32-årige københavner en stribe nye numre, der formentlig er at finde på efterårets opfølger til den efterhånden næsten tre år gamle succesplade ’Philharmonics’.

Nyhederne bar titler som ’Gloria’, ’No More Words’ og ‘New Song’ - hun har faktisk humor - og trods en anelse mere pastoral folksound lagde de sig i klar forlængelse af debutalbummets tyste kammerpop.

Sjælden melodiøs guldåre
Det var et problem, for selv med et relativt kort sæt på 78 minutter virkede Obels enkle virkemidler simpelthen kedelige i længden, men det klædte pianisten at blive akkompagneret af både en tysk cellist og canadisk violinist, og trioen havde tydeligvis øvet sig.

Trods en noget nervøs tone i stemmen skar Obels klare røst gennem det gamle teaters andægtige stemning med ynde, og de gamle favoritter ’Brother Sparrow’ og ’Riverside’ gjorde en forskel, fordi de strejfer en sjælden melodiøs guldåre midt i et ellers ret glansløst repertoire.

Massiv fransk succes for Agnes Obel

Men nydelig og sympatisk er hun jo, og tilsat genert charme var der opløftende tendenser til løssluppenhed ved pianoet, da publikum applauderede energisk før ekstranumrene.

- Nu vil vi kaste os ud i endnu en ny sang, proklamerede Obel stilfærdigt mod slutningen, men hun kaster sig altså nødigt ud i noget.

Hun lister meget hellere.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.