Alle elsker Rasmus

Kåd Seebach spillede nye kærlighedssange og samlede tre generationer fredag i Jelling

Rasmus Seebach - popprinsen fyldte pladsen foran hovedscenen. (Foto: Per Lange)
Rasmus Seebach - popprinsen fyldte pladsen foran hovedscenen. (Foto: Per Lange)

Rasmus Seebach, Scenen, Jelling Musikfestival, fredag 27. maj

I samme sekund som Rasmus Seebach spænede kådt på scenen, sprøjtede konfetti ud mod publikum, men mens blæsten bar papirstumperne til Vejle, så blev publikum på Jelling Musikfestival.

De senere års sensation i dansk showbusiness fyldte pladsen foran hovedscenen på Kongerigets tredje største festival med tre generationer af danskere, der hvinede, dansede og skrålede som var himlen blå og ikke grå.

Popprinsen har solgt næsten 200.000 eksemplarer af debutpladen, og det var naturligvis ’Glad igen’, ’Lidt i fem’, ’Engel’ og alle de andre landeplager, der fik forsamlingen til at bevise, at man sagtens kan klappe med en fadøl i den ene hånd, en paraply i den anden og et barn på skuldrene.

Ikke dødsmetal
Men den velsyngende københavner havde såmænd også et par nye skæringer med til Jylland, og de for ham så karakteristiske kærlighedssange, ’Igen i dag’ og ’Lys i din lejlighed’, afslørede, at den unge mands kommende oktober-album næppe vil bestå af dødsmetal og avantgardejazz.

Nyhederne var på godt og ondt i stil med de gamle schlagere, og Seebach er stadig hverken nyskabende, sofistikeret eller dybsindig, men han er en befriende simpel og herligt kejtet hitmager, der forstår at forføre folket.

Og det gjorde han igen i Jelling.