Annonce:
Annonce:

Utrolige Wilco overvældede igen

Det formidable orkester foldede formatet ud under endnu en kraftpræstation i København

Jeff Tweedy fra Wilco, som ville og kunne det hele. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Jeff Tweedy fra Wilco, som ville og kunne det hele. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Wilco, Falconer Salen, København, tirsdag 28. februar

Wilco har udviklet sig til et så overvældende liveband, at man efterhånden nærmest tager det for givet, at en koncert i deres selskab er ensbetydende med at indløse billet til en bjergtagende oplevelse.

Selv forventninger på Mount Everest-størrelse blev dog indfriet tirsdag aften, hvor sekstetten fra Chicago gennem to timer foldede formatet helt ud i et næsten udsolgt Falconer Salen.

Lyden af lykke

Wilcos album er generelt fremragende, men gruppen har en fænomenal evne til at løfte repertoiret endnu højere på scenekanten, og ensemblets svimlende samspil sendte atter sangene gennem taget.

Annonce:

Stråhatten blæste af
Det mest imponerende er faktisk, at Wilco gør det så ubesværet, og efter forrygende koncerter i Vega og på Roskilde Festival samt en uforglemmelig magtdemonstration i Det Kongelige Teater kan det konstateres, at bandet simpelthen bare befinder sig i en permanent tilstand af frydefuld mestermusikalitet. D’herrer er supermænd selv på en hverdag.

De senere år har Wilco flået deres rødder i countryrocken op, og det varede bestemt heller ikke længe, før stråhatten blev blæst eftertrykkeligt af med besættende udgaver af nøglenumre som futuristiske ’Art of Almost’ og ’Bull Black Nova’.

Bjørnekram af guder
Jeff Tweedys tropper virker nu mere beslægtede med Sonic Youth end The Band, og fabelagtige Nels Cline på guitar og Glenn Kotche på trommer understrege endnu en gang deres evner til at give frontmandens sange et moderne touch og kæmpevinger.

Mellem mange frenetiske støjudladninger, der sitrede af elektricitet, var der naturligvis også plads til fuldendt harmoni, og tilsat en pragtfuld solo af Cline føltes ’Impossible Germany’ som et nænsomt bjørnekram af guder.

Himmelblå åbenbaring Himmelblå åbenbaring

Annonce:

Wilco var tilmed kække nok til at starte med en ti minutter lang version af ’One Sunday Morning’, der afrunder sidste års album, ’The Whole Love’, og da Tweedy til sidst sang ’I’m the Man Who Loves You’, var det mildest talt gengældt.

Sådan skal det gøres.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: