Det grå guld glimtede på Amager

Besnærende evner og uimodståelig charme fra usædvanligt gode gamle Nick Lowe

Nick Lowe - eneren sprøjter fantastiske sange ud. (Foto: Rumle Skafte)
Nick Lowe - eneren sprøjter fantastiske sange ud. (Foto: Rumle Skafte)

Nick Lowe, Amager Bio, onsdag 8. februar

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

For de musikelskere, der stadig går op i bagateller som kunsten at skrive en sang, og at man tilmed kan både synge og spille den, så bliver det ikke meget bedre, end da Nick Lowe onsdag aften spankulerede smilende på scenen i Amager Bio og demonstrerede, hvordan den slags skal gøres.

Se også: En tindrende jukeboks

Gennem knap halvanden time var der næppe en overflødig tone, når den 62-årige englænder gennem et alt for sjældent danmarksbesøg beviste, at han er en af de sande små giganter i en underholdningsindustri, som han nok er lidt for underfundig til at blive stor i.

Gavmild engel
Hans sindrigt snedkererede sange er charmerende, kløgtige, poetiske, lune, vittige, elegante og meget andet godt, og tre minutter er alt, hvad han skal bruge for at fortælle en historie, der får os til at grine og græde. Andre skriver en tyk bog eller skyder en helaftensfilm, men Lowe er en mester i at økonomisere med sine tidløse virkemidler.

Som en blanding af Sam Cooke og sin forhenværende svigerfar, Johnny Cash, sang veteranen som en engel fuld af visdom, mens han med hjælp fra en ualmindeligt klædelig kvartet betonede country-klangen og rockabilly-twangen i sit pragtfulde repertoire.

Som en jukeboks
Højdepunkterne ’Ragin’ Eyes’, ’I Live on a Battlefield’, ’I Read a Lot’ og ’Raining Raining’ blev leveret, som kom de strømmende fra det, Lowe selv kaldte en ’menneskelig jukeboks’, og den smed man gerne alle spareskillingerne i, da traditionalisten begyndte at takke af.

Se også: Årets musikvideo?

Mod slutningen spillede han bristefærdigt smukke udgaver af ’(What’s So Funny ’Bout) Peace, Love and Understanding’ og ’Alison’, og da man gik hjem, havde man lyst til at tage ham med.

Det kaldes format.

1 af 3 Publikum i Amager Bio blev forkælet onsdag aften. (Foto: Rumle Skafte)
2 af 3 Nick Lowe - englænderen underholdt med underspillet overskud. (Foto: Rumle Skafte)
3 af 3 Nick Lowe - eneren sprøjter fantastiske sange ud. (Foto: Rumle Skafte)
0 kommentarer
Vis kommentarer