Frank Ocean ikke værd at vente på

Stor ståhej for småting, da den forsinkede soulprins omsider indtog en dansk scene

Frank Ocean viste sig først i udsolgte Tap1 klokken 23.02 på grund af scenetekniske problemer. (Arkivfoto: AP)
Frank Ocean viste sig først i udsolgte Tap1 klokken 23.02 på grund af scenetekniske problemer. (Arkivfoto: AP)

Frank Ocean, Tap1, København, torsdag 27. juni

Odd Future, Store Vega, København, torsdag 27. juni

Torsdag 27. skulle have været en musikalsk mærkedag med feterede Frank Oceans første danmarksbesøg, men det blev højst lidt mærkeligt, og det var ikke kun fordi, at stjernens venner i Odd Future varmede op i Store Vega med lummer drengerøvsunderholdning.

Siden Ocean sidste sommer udgav sin lovpriste albumdebut ’channel ORANGE’ har fans af R&B og hiphop ventet på, at den 25-årige amerikaner stod på en dansk scene, men de 6000 overstadigt entusiastiske publikummer i Tap1, der blev udsolgt øjeblikkeligt, kom til at vente lidt længere.

Kaos ved Frank Ocean-koncert

På grund af scenetekniske problemer listede Ocean nemlig først forsigtigt ind i det dæmpede rampelys klokken 23.02, men selv, hvis han havde gået på tre timer tidligere, havde det nok været en lidt søvndyssende og underligt tam oplevelse.

Trods en sympatisk indsats var der for lidt gennemslagskraft i sættet, der savnede sensualitet og nærvær.

Alt andet end koncerten
Charmerende er Tap1 ikke, og selv om Oceans band var betydeligt bedre, end hvad man ellers bliver udsat for indenfor moderne R&B, så var d’herrer ikke dygtige nok til at genskabe den labre og lummergroovy sound fra ’channel ORANGE’.

Ocean blev simpelthen almindeliggjort, og selv om han er en habil sanger, så afslørede det 94 minutter lange show, at han bestemt har sine begrænsninger.

Bisensuel på silkelagener

Æstetikeren har dog den fordel, at genren ikke ligefrem overrendes af genier i øjeblikket, men hitmageren har altså ligeså langt op til foregangsmændene Al Green, Sam Cooke og Stevie Wonder, som han har langt ned til Burhan G.

Mikkel Hansen var bestemt ikke den eneste i salen, der koncentrerede sig om alt andet end koncerten, men håndboldstjernen havde nok ikke hængt i baren, hvis han havde været i Store Vega forinden.

Lømler med rabiat energi
Hiphop-kollektivet Odd Future, der har Frank Ocean som vist efterhånden meget løst tilknyttet medlem, var anderledes interessevækkende rundt om hjørnet på Vesterbro.

De unge californieres pubertære perversiteter er hørt før, men sjældent tilsat så rabiat energi og snerrende, rapkæftet timing som foran et endnu yngre publikum i det udsolgte lokale, hvor der blev hujet, hoppet og stagedivet i en kåd festrus.

OFWGKTA: De ustoppelige ulve

Slængets beats var ofte effektivt medrivende, og til trods for, at lømlerne har haft så travlt med at være kontroversielle, at der ikke er blevet tid til at finpudse sangskrivningen, så holdt repertoiret et dueligt niveau.

Uundgåeligt var det en ret rodet omgang, men for hiphop-standard fremstod den løsslupne seance omvendt ganske fokuseret, og efter 70 minutter hastede man kun modvilligt i Tap1 for at nå Ocean, inden Odd Future fik leget, logret og larmet helt færdigt.

Foran den gamle tappehal på Carlsberg var køen mindst hundrede meter lang, og omstændighederne viste sig faktisk at være mere mindeværdige end selve koncerten.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.