Mørkemænd oplyste Orange

Veloplagte The National glimtede i solen på Roskilde Festival tidligt fredag aften

Matt Berninger fra The National, der overvandt enorme Orange. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Matt Berninger fra The National, der overvandt enorme Orange. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

The National, Orange, Roskilde Festival, lørdag 6. juli

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

’Trouble Will Find Me’ hedder The Nationals aktuelle album, og umiddelbart skulle man tro, at problemerne ville finde mørkemændene, når de skulle op på solbeskinnede Orange i Roskildes tidlige aftenstund.

Men amerikanernes skumle rocknumre strålede forbavsende flot i dagslyset, og det var en fornøjelse at opleve et orkester, der fik succes med at tage den store opgave alvorligt.

Se også: Nationalhelte med problemer

The Nationals album kan virke indelukkede og uforløste, men foran et ganske stort publikum foldede repertoiret sig flot ud, og de noget enslydende skæringer åndede simpelthen friere i de vældige omgivelser.

Sanger blandt publikum
Der var vedkommende udgaver af blandt mange andre ’Don’t Swallow the Cap’, ’Mistaken for Strangers’ samt ’I Need My Girl’, og det velklædte ensemble spillede veloplagt i et velklingende lydbillede.

Få af The Nationals sange er store i klassisk forstand, og Matt Berninger er ikke en stor sanger i klassisk forstand, men d’herrer lader til at have fået det maksimale ud af talentet, og det var skønt at overvære smukke tabere sejre i solen.

Se også: Suveræn intimkoncert med The National før Roskilde

Til sidst gik den hvidvins-slubrende frontmand så ihærdigt på opdagelse blandt publikum, at lyden uundgåeligt forsvandt i mikrofonen, og alligevel mistede han aldrig kontakten til forsamlingen.

Et lyspunkt.

1 af 2 The National kan opleves igen i Forum i København 2. november. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
2 af 2 Matt Berninger fra The National, der overvandt enorme Orange. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
0 kommentarer
Vis kommentarer