Heavyhygge med Metallica

Mastodonterne var en lidt for behersket succes på Roskilde Festival lørdag nat

James Hetfield og Lars Ulrich fra Metallica, der savnede det sidste. (Foto: Anthon Unger)
James Hetfield og Lars Ulrich fra Metallica, der savnede det sidste. (Foto: Anthon Unger)

Metallica, Orange, Roskilde Festival, lørdag 6. juli

Metallica fik som bekendt spoleret deres sommerferie, da Roskilde Festival pludselig fandt ud af, de manglede et reelt hovednavn, men det virkede faktisk nærmest som om, at kvartetten bare fortsatte ferien i Danmark.

James Hetfield fremstod i lange perioder så afslappet, at man skulle tro, han befandt sig på en strand og ikke Orange.De aldrende metalbæster var kort sagt mere hyggelige end uhyggelige, og det blev en to timer og tolv minutter lang midnatsforestilling, hvor den fornøjelige nostalgi savnede lidt nerve og nødvendighed.

Sjasket Lars Ulrich
Underholdende var det dog, og alene den klassikerspækkede sætliste, der også indeholdt flere sjældenheder, vil kunne få enhver fan til at slikke sig om munden som Lars Ulrich.

Som så ofte før så københavnerens sjaskede trommespil mere spektakulært ud, end det lød, men i en noget ujævn koncert ramte han helt rigtigt gennem fornemme udgaver af uopslidelige ’Sad But True’, ’Battery’ og ’Enter Sandman’.

Rihanna: Tarvelig poptæve

Sidstnævnte var imidlertid eneste nummer, hvor Orange fuldkommen overgav sig til Metallica, og selv om der var mange foran hovedscenen, så var det en bemærkelsesværdig kendsgerning, at der var mange flere til Rihanna fredag.

Ak.

Effektfuldt fyrværkeri
Musikalsk blev Metallica aldrig farlige som Slipknot i torsdags, og den fnysende vildskab fra veteranernes optræden samme sted anno 2003 udeblev, men det var halvfarligt, da medrivende ’One’ blev ledsaget af effektfulde fyrværkerieksplosioner.

Roskilde gik fuldkommen Slipnuts!

Alt i alt en ret rutinepræget omgang, hvor orkesterets grundliggende format udgjorde et solidt fundament under et show, som Metallica kan spille i søvne. Og på ferie.

Set værre. Og bedre.