Annonce:
Annonce:

Oasis' ørkenvandring

Flad fadølsfest med Gallagher-klanen, der i København skænkede intetsigende opkog tilsat nostalgisk bismag

Brødrene Liam og Noel Gallagher i Falconer Salen - de nye Status Quo? (Foto: Henning Hjorth)
Brødrene Liam og Noel Gallagher i Falconer Salen - de nye Status Quo? (Foto: Henning Hjorth)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Oasis, Falconer Salen, København, lørdag 8. november. Oasis spiller i Forum, København, 24. januar

Ude i Falconer Salens foyer kunne man købe Oasis' gamle skiver til en halvtredser stykket, men der var nu betydeligt længere kø ved fadølsautomaterne, og gruppens nye album, 'Dig Out Your Soul', er der heller ingen, der har investeret i. Gallagher-brødrene kan dog stadig sælge sæder, og hjemme i Storbritannien fylder de såmænd 10 stadions til sommer, mens det ifølge arrangørerne tog sølle 7 minutter at afsætte Falconer Salens 3000 billetter.

Et pudsigt paradoks, som vist kun kan forklares med, at 90’ernes unge allerede er modne til nostalgi med et orkester, der længe har været ligeså kedelige og konservative som det England de gjorde oprør imod med debuten 'Definitely Maybe'.

Annonce:

Ugidelig attitude
Tro mod traditionerne troppede supporterne op i fodboldtrøjer og bøvet brandert, og Oasis lignede og lød naturligvis som Oasis i en grad, så deres shows på dansk grund efterhånden flyder sammen til en plumret pøl pilsner i baghovedet.

Men det føltes faktisk næsten som på Maine Road i 1996, da bandet spankulerede ind i projektørlyset og blev mødt med et gigantisk velkomstbrøl, der dog hurtigt druknede i 'Rock 'n' Roll Star', hvis bastant buldrende lydbillede gav mindelser om bandets fuldkommen rædsomt rungende optræden i Valby Hallen for tre år siden.

Liam attakerede mikrofonen, som om han ville nikke den en skalle, mens Noel og de to andre poserede med vanlig ugidelig attitude, og det ændrede sig såmænd ikke gennem seancens 105 minutter, men gradvist begyndte lyden dog at blive renere end til speedway i Parken.

Enlig overraskelse
Navnlig afdæmpede numre i fin stil med 'The Masterplan' og 'Songbird' stod markant stærkere end rabalder-rockerne, fordi de mere akustiske skæringer simpelthen rumlede mindre, men trods tilløb til landskampstemning var gamle hits som 'Cigarettes & Alcohol' og 'Supersonic' uden det arrogante strut og flabede svaj, studieversionerne så forførende har stjålet fra Marc Bolan.

Annonce:

Opblæste 'Dig Out Your Soul' er ikke mere psykedelisk, end at man sagtens kan høre, at der ikke er nogle sange på, og de seks numre fra albummet, der blev præsenteret, fik da også en modtagelse som et selvmål på Ballerup Idrætspark.

Aftenens eneste overraskelse var, at Oasis ikke spillede deres måske bedste nummer, men man kan jo håbe, det betyder, at de ikke har tænkt sig at 'Live Forever'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: