Annonce:
Annonce:

Storslået 'The Wall' i Parken

Roger Waters overgik sig selv med sit klassiske murværk foran 40.000 sent søndag

Roger Waters har nu fremført 'The Wall' foran 100.000 i Danmark. (Foto: Jakob Jørgensen)
Roger Waters har nu fremført 'The Wall' foran 100.000 i Danmark. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Roger Waters' The Wall, Parken, København, søndag 11. august

Roger Waters’ opførelse af klassikeren ’The Wall’ var en stor oplevelse i Parken i maj 2011, men måneden efter var oplevelsen endnu større i meget mindre Jyske Bank BOXEN i Herning.

'The Wall' live i Parken - se det her

Showet for to år siden var designet til arenaer som den i Midtjylland, og effekterne havde simpelthen ikke samme effekt overfor tre gange så mange mennesker i København.

Søndag aften var Roger Waters tilbage på Østerbro med sit monumentale murværk, der denne gang var opgraderet til stadion-formatet, og det kunne mærkes gennem to omtrent timelange sæt.

Lugte krudtslammet
Selve muren var hele 148 meter bred og fungerede formidabelt som noget, det nærmest ville være en fornærmelse at kalde en storskærm - den var astronomisk! Og skarp som så man rockforestillingen hjemme i stuen på dvd.

Da et modelfly bragede ind i muren i starten, kunne man samtidig lugte krudtslammet helt oppe på tribunerne. Wauw.

’The Wall’ med vokseværk i aften

Annonce:

Perfektionisten havde også investeret i en lydmand og nogle højttalere, der fik showets surround sound til at lyde næsten ligeså godt, som totalteateret så ud, og trods et ret stift spillende orkester glemte man helt, man var i Parken.

40.000 var langt inde i Roger Waters’ forpinte verden, og navnlig patosfyldte versioner af ’The Thin Ice’, ’Vera’ og ’Comfortably Numb’ (David Gilmour blev hjemme) fik hårene til at rejse sig mod Parkens tag.

Veloplagt elendighed
Det var koncert nummer 202 af 219 på legendens verdensturné med Pink Floyds ikke just lystige dobbeltalbum fra 1979, men englænderen, der fylder 70 i september, fremstod på nærmest naturstridig vis veloplagt.

Hvis man ellers kan sige det om en mand, der sammenbidt synger om sin traumatiserede ungdoms forbandelse, isolation og elendighed. Ikke desto mindre var der tendenser til Lars Lilholt-lignende tilstande under en tiljublet ’Run Like Hell’.

Overvældende 'The Wall'

Tematisk og musikalsk virker ’The Wall’ måske nok lige lovligt teatralsk og svulstig i 2013, men omvendt var det en sjælden fornøjelse at blive blæst eftertrykkeligt bagover af så skamløst bombastisk et supershow.

Det bliver bare ikke meget større.

Se tre numre fra søndagens koncert i tv-klippet øverst i artiklen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: