Derfor kaldes Elvis for Kongen

Ikonet gik igen i København med storslået show, der mindede om hans overvældende evner

Elvis Presley - legenden fra Tupelo dukkede op på storskærm. (Arkivfoto: Jan Unger)
Elvis Presley - legenden fra Tupelo dukkede op på storskærm. (Arkivfoto: Jan Unger)

Elvis Presley In Concert, Forum, København, lørdag 24. marts

Hvor stort kan det blive? Ikke meget større end når den største er på storskærm.

Og det var Elvis Presley her til aften i København, hvor han blev akkompagneret af et 28-personers liveband, der blandt andet talte ikonets originale mestermusikanter Ronnie Tutt, Glen Hardin og selveste James Burton.

Derfor vil danskerne se død rockkonge

Det ualmindeligt velsmurte show hedder ’Elvis Presley In Concert’, og 35 år efter idolets død var det som at opleve rockgudens genopstandelse via klip fra primært de klassiske koncertfilm ’That’s the Way It Is’ og ’Aloha From Hawaii Via Satellite’, der forevigede fænomenet i starten af 1970’erne.

Blod, sved og tårer
Blandt 4000 publikummer var hvinende kvinder og mænd i Elvis-paryk, og hvor tit møder man lige Michael Poulsen fra Volbeat og Johnny Reimer under samme tag, men det siger selvfølgelig alt om, hvor bredt legenden rammer.

Og det er stadig umuligt ikke at blive ramt i hjertet, hofterne og mellemgulvet af Mr. Presley, der simpelthen har et format, som er så monumentalt, at tendenser til kitsch preller af på hans jumpsuit.

Dødgode Elvis genopstod i Holland

Da den guddommelige skabning leverede en af karrierens mest gribende optrædener i form af ’If I Can Dream’, drømte man sig langt væk med eneren, og mens en af populærmusikkens allermest patosfyldte vokalister sang sig helt ud gennem ’An American Trilogy’, var det en underdrivelse at kalde det storslået.

Hvis det ikke var fordi, at han allerede var død, så ville den lidenskabelige pondus i ’How Great Thou Art’ nok have medført et hjerteanfald.

Under ’Love Me Tender’ kyssede han hele 21 tøser på de forreste rækker - og det var ikke på kinden. Den slags oplever man altså ikke til en Johnny Madsen-koncert.

Rock, rodeo og karate
Orkesteret spillede glimrende uden dog helt at kunne matche det ubesværede flair fra storhedstiden, mens Forum, hvor showet også blev opført på næsten identisk vis i 1999, aldrig vil vinde priser for god akustik.

Sådan ville Elvis lyde i dag

Når Elvis kaster sig omkring på scenen som uovertruffen entertainer, der demonstrerer et unikt talent for at blande rockpositurer med manøvrer fra tyrefægtning, rodeo og karate, så bliver en grå betonhal imidlertid en funklende manege, hvor alt er muligt.

Selv Elvis’ genopstandelse, og med majestætisk lørdagsunderholdning mindende mesteren om, hvorfor han bliver kaldt Kongen.