Punklegende var slet ikke rådden

Frisk og fyrig Johnny Rotten imponerede i centrum for Public Image Ltd i Lille Vega mandag

John Lydon fra PiL med intakt vanvidsvræl i København. (Arkivfoto: PA/Jason Sheldon)
John Lydon fra PiL med intakt vanvidsvræl i København. (Arkivfoto: PA/Jason Sheldon)

Public Image Ltd, Lille Vega, København, mandag 20. juni

John Lydon alias Johnny Rotten stod mandag aften på en dansk scene for første gang, siden punklegenden i 1996 som frontmand for The Sex Pistols blev buhet af Roskilde Festival i en regn af flasker, men i hovedstadens Lille Vega blev det kun til noget, der lignede et halvt vandbæger.

Hvilket faktisk var ganske passende, for den 55-årige veteran fra London virkede nærmest ansporet af, at koncerten med hans andet klassiske orkester, Public Image Ltd, var flyttet fra Store Vega på grund af begrænset interesse.

Der var snert, kraft og vilje bag Lydons umiskendelige vanvidsvræl, og efter en noget stivbenet start med ’This Is Not a Love Song’ ramte trioen bag ikonet nogle hypnotiske grooves på ’Albatross’ og flere andre skurrende skæringer fra postpunkens dub og krautrock-påvirkede 1979-hovedværk, ’Metal Box’.

Ingen klovnerier
Man savnede måske nok individualiteten fra gruppens originale nøglemedlemmer, Jah Wobble og Keith Levene, men selv uden den duo formåede Lydon at minde om, hvorfor bands fra U2 til Primal Scream er inspireret af PiL, og lokale gamle punks som Lars Top-Galia, Peter Peter og Fritz Fatal var da også på Vesterbro for at studere, om Rotten var rådnet helt op.

Eneren var nu snarere forbavsende frisk, og selv om personagen havde noget klovne-lignende kluns på, så lod han klovnerierne blive i garderoben gennem 105 ret ujævne minutter med som oftest levende nostalgi, der i nogen grad gav Lydon oprejsning for fadæsen for femten år siden.

Han mente det, mand.

1 af 2 John Lydon - personligheden er efterhånden fyldt 55. (Arkivfoto: PA/Jason Sheldon)
2 af 2 John Lydon fra PiL med intakt vanvidsvræl i København. (Arkivfoto: PA/Jason Sheldon)
0 kommentarer
Vis kommentarer