Mastodon: Det umuliges mestre

Svimlende opvisning af det utrolige amerikanske metalband. Man skulle tro, de var fra Mars

Troy Sanders fra Mastodon, der leverede kraftpræstation i Vega. (Foto: Per Lange)
Troy Sanders fra Mastodon, der leverede kraftpræstation i Vega. (Foto: Per Lange)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Mastodon, Store Vega, København, mandag 16. januar Koncert tirsdag 17. januar på VoxHall, Aarhus

Mastodons sindrigt nuancerede akrobat-metal har bestemt ikke swinget under optimale betingelser ved kvartettens seneste danmarksbesøg i dagslys på Roskilde Festivals enorme Orange Scene og med umulige lydforhold som support for Metallica i hovedstadens Forum.

BRØLENDE MASTODONT

Mandag aften i et tætpakket Store Vega var rammerne imidlertid upåklagelige for kapaciteterne, og gruppen fra Atlanta, Georgia kvitterede med en fascinerende demonstration af deres fuldkommen svimlende evner.

Det herligt buldrende opvarmningsband, Red Fang fra Portland, Oregon, sagde undervejs i deres sæt, at man skulle huske et ekstra ansigt til hovednavnet, for Mastodon ’smeltede fjæser’.

Spirituel tone
Orkesteret har også smeltet metalmusikken om, og de er i stand til at bøje kunstformen i nærmest naturstridige retninger, hvilket ikke mindst skyldes trommeslager Brann Dailor, der er en uvirkeligt overlegen virtuos i et band, hvor samspillet strejfer en sjælden sofistikeret og spirituel tone.

I over halvanden time holdt Mastodon på imponerende vis kun deres tyfon tilbage i korte splitsekunder mellem hektiske numre, der folder sig ud og ind i kalejdoskopiske mønstre præget af stor kreativitet og eventyrlyst.

PÅ TURNÉ OG DRUK MED LARS ULRICH

Men skal Mastodon, der er tidens måske mest fængslende metalnavn, nå helt op på niveau med alle tiders stilikoner som Metallica og Black Sabbath, så kræver det altså, at ekvilibristerne bliver endnu bedre sangskrivere.

Indtil de også mestrer kunsten at skrive en klassiker, nøjes de med at være fænomenale.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind