Højeksplosiv Lucy Love

Humørbomben detonerede som heftig danish dynamite i udsolgt Vega sent torsdag aften

Lucy Love - et lille energibundt. (Foto: Mogens Flindt)
Lucy Love - et lille energibundt. (Foto: Mogens Flindt)

Lucy Love, Lille Vega, København, torsdag 2. december

Lucy Love har rødder i Zambia, England og på Amager, men det er ikke kun hendes baggrund, der er international - det er også både spirrevippens format og sound, der placerer stortalentet som en selvstændig blanding af Tricky og Robyn.

Med afsæt i Londons grime-genre har Lucy Love på karrierens umådeligt fængende andet album, efterårets ’Kilo’, begået en smittende futuristisk popplade, som Ekstra Bladet kårede til årets næstbedste danske skive i søndags, og foran et Lille Vega, der havde været udsolgt i ugevis, præsenterede hun værket med bravur sent torsdag aften.

Ukuelig overbevisning
Skyggeboksende sprang Lucy Love i ringen, som havde hun glædet sig umanerligt til at komme i kamp, og så slap supertøsen ellers sine hårdtslående rim og spændstige beats løs på en begejstret forsamling, der spjættede i takt til en bas, der fik både Vegas fundament og ens ølmave til at blævre.

Lucy Love fremstår som om, hun er sat i verden for at stå i rampelyset, og tilsat ukuelig overbevisning, fuldendt timing og hyperenergisk drive havde hun fuld kontrol over sine enkle men effektive virkemidler.

Kapaciteten blev blot bakket op af dj’en Yo Akim, der har produceret hendes plader, samt et par dansere, som var med til at understrege det neonfarvede design i æstetikerens rendyrkede univers.

Afvæbnende smil
Lucy Love er en sprudlende rapper, men på balladerne ’Thunder’ og især ’Unfreeze’ beviste den iltre charmetrold med de afvæbnende smil, at hun faktisk også er en glimrende soulsanger.

Det er dog ikke mindst i skikkelse af uregerlig performer, at Lucy Love overbeviser, og ørehængerne ’Dirty Sleazy’, ’I’m a Rapper’ og ’Monday’, der simpelthen er uimodståeligt dynamiske, blev løftet langt ud i salen, mens ’Poison’ er så smittefarlig, at singlen burde sprede sig som et verdenshit.

En stjerne er født.