Agnes Obel: Stjerne på trods

Dansk musiks nye himmelstormer Agnes Obel leverede femstjernet koncert foran et nærmest andægtigt publikum i Jazzhouse

Stemmen og flygelet dominerer lydbilledet, når Agnes Obel giver koncert. (Foto: Tobias Nørgaard Pedersen)
Stemmen og flygelet dominerer lydbilledet, når Agnes Obel giver koncert. (Foto: Tobias Nørgaard Pedersen)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Agnes Obel, Jazzhouse, København, søndag 20. februar

Gårsdagens popstjerner ser sig tilsyneladende nødsaget til at pakke deres middelmådige meritter ind i kaskader af vand og diverse omklædnings-manøvrer, mens den p.t. mest populære kunstner herhjemme, danske Agnes Obel - der netop har tilbragt foreløbigt syv uger i træk på toppen af salgslisten - i går leverede noget, der vel nærmest kan kaldes et anti-show foran et sjældent lydhørt, ja nærmest andægtigt, publikum i Jazzhouse i København.

Men med så fine, krystalklare sange er der heller ingen behov for unødige falbelader.

Stemmen og flygelet
Og lige så usikker og kejtet Agnes virker mellem numrene, lige så fokuseret og overbevisende er hun, når musikken spiller. Og det er trods alt dét, der tæller.

Og som på debutpladen ’Philharmonics’ er det stemmen og flygelet, der dominerer lydbilledet akkompagneret af Anne Ostsee på cello (og momentvist guitar og melodica).

Den lidt over en time lange seance, der gik direkte i de forfrosne vinterhjerter, bestod af materialet fra debuten tilsat to nye numre uden titel, den uudgivne ’Smoke and Mirror’ samt en ældre sag, ’Loretta’.

Underspillet udtryk
Det kan umiddelbart virke overraskende, at man med så underspillet et udtryk uden diverse marketingstunts (ikke engang et dansk pladeselskab) kan få så markant hul igennem.

Tør man håbe på, at det er en modreaktion på ’X Factor’-helvedet, og at folk igen betragter musik som en valid udtryksform frem for som tom staffage i underholdningens skinhellige navn?

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind