Halgal halbal med Nephew

Showet var større end musikken, da Simon Kvamms orkester startede turné i Odense

Simon Kvamm var noget tam i spidsen for Nephew, der samlede 4500 i Arena Fyn. (Arkivfoto: Polfoto/Kasper Løftgaard)
Simon Kvamm var noget tam i spidsen for Nephew, der samlede 4500 i Arena Fyn. (Arkivfoto: Polfoto/Kasper Løftgaard)

Nephew, Arena Fyn, Odense, fredag 27. september

3
4
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Sceneproduktionen på Nephews arenaturné er ifølge jyderne den største et dansk band har slæbt rundt i kongeriget, og det er jo forfriskende ambitiøst i en krisetid, hvor musikindustrien ellers skærer ned.

Musikalsk er kvintetten desværre knap så ambitiøs, og mens der var international klasse over lyssætningen og striben af æstetiske storskærme under premieren i Odense, så lød Nephew provinsielle.

Se også: Nephew med pacemaker

35.000 har købt billet til bandets halrundfart, og 4500 af dem var på plads for Simon Kvamms fødder i Arena Fyn.

- Så er vi kraftedeme i gang! råbte frontmanden efter åbningsnumrene ’Hjertestarter’ og ’De satans hæmninger’, men det føltes nu ikke som om, de hverken var startet eller havde smidt hæmningerne.

Tættere på folket
Nephew spillede drøjt, bistert og stift, men med Kvamm i hovedrollen som indpisker virkede ’Worst/Best Case Scenario’ og ’Va Fangool!’ alligevel på forsamlingen, der adlød den ihærdige entertainer og rakte arme og fadøl i vejret.

Stemningen både på og foran scenen var dog generelt underlig ædruelig, og mindre kendte skæringer som ’Læsterlige klø’ og ’Blå & Black’ med gæstevokal af Henriette Sennenvaldt ramte helt ved siden af.

Se også: Sikker hjemmebanesejr

På en såkaldt intimscene bagerst i salen spillede Nephew midtvejs i det 120 minutter lange sæt afdæmpede udgaver af blandt andre ’Mexico ligger i Spanien’ og ’Åh Gud (Jeg håber du holder øje med mig)’, men oplevelsen blev ikke mere nærværende af, at orkesteret kom tættere på folket, der tændte mobiltelefonerne og skabte en flot kulisse til ’Klokken 25’.

- Sådan har I nok ikke set Nephew før! lød det opstemt fra Kvamm, der dernæst leverede ’Søndagsbange’ i en ligegyldig soloversion ved pianoet. Gab.

Simon med måde
Bandet tabte næsten en gumpetung ’Superliga’ på scenegulvet, og selv Kvamm var uden sit sædvanligvis ekstatiske overskud.

Johnson rappede med på kiksede ’Statusopdaterer at jeg statusopdaterer’, og den forventede forløsning udeblev også under hits som ’Movie Klip’, ’007 Is Also Gonna Die’ og ekstranummeret ’Igen & igen &’.

Se også: Nephew: Ikke superliga

En lokal konkurrencevinder fra Dalum erstattede Marie Key på ’Gå med dig’, og også på den led så Nephew bedre ud, end de plejer.

’Hjertestarter’ fik nyt blod som afskedssalut i et energisk samarbejde med opvarmningsbandet WhoMadeWho, og dem, der ikke allerede var gået, overgav sig omsider betingelsesløst.

Showet var stort, storskærmene var store, og publikum var stort, men sangene var små, og det føltes kun som en stor aften til allersidst.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Tyler Childers: 'Purgatory' (Hickman Holler-album/Ude 5. januar)
2.Henning Stærk: 'Big Boss Man' (Strongman-single/Ude 19. december)
3.De Forbandede: 'Den evige nat' (Some Studio-album/Ude 15. december)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.New Order: 'NOMC 15 - Live' (Mute-album/Ude nu)
2.Wilco: 'A.M. - Special Edition' (Sire-album/Ude nu)
3.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen