Snigangreb fra Prince

Guerilla-funk: Efter to timers opvisning i musikalitet vendte Prince tilbage og gav et kvarters snigangreb for de tilbageværende i et forlængst oplyst Forum

I mere end to timer gav Prince opvisning i musikalitet. (Foto: EB)
I mere end to timer gav Prince opvisning i musikalitet. (Foto: EB)

Prince, Forum, København, onsdag aften

Nej, nej, nej! Som om mesteren ikke lige havde sat tingene på plads - og folk var begyndt at snakke om festen, der skulle fortsætte i Amager Bio - så lavede Hans højhed Prince Rogers Nelson lige endnu et snigangreb.

Forum var fuldt oplyst, og langt de fleste af de 10.000 gæster var på vej hjem, da guitarguden, funkmesteren, Den Lilla Prins vendte tilbage. Stadig besat af besjælet funk, der skulle ud af kroppen.

De begejstrede tilbageblevne glemte alt om garderobemærker, stormede mod scenen og gav endnu en fortjent hyldest til en af de store - en lille, 52-årig amerikaner med mere musikalitet i sine pandelokker end samtlige nominerede til en gennemsnitlig Danish Music Award. Men snigangrebet efter tid var blot kronen på værket.

Fuldstændig overlegent
Klædt i sort og badet i lilla lys åbnede prinsen kælent med ’Future Soul Song’ fra aktuelle ’20Ten’, før salen eksploderede til ’Uptown’, 'Raspberry Baret’ og ’Cream’. Det svingede, det var veltimet, og alt hvad Prince foretog sig, var fuldstændig overlegent leveret. Dans, guitarspil, soulsang.

Ja, der blev jammet. Ja, der var mange soli. Ja, korsangerinderne fik syv minutter i spotlyset. Men mest af alt var det én lang hitparade med både en tindrende smuk ’Purple Rain’, en hidsig ’Let’s Go Crazy’ og en veloplagt ’Kiss’.

Stadig fræk
Vægten lå på 80’er-numrene, men der var også plads til sjældnere numre som ’Let’s Work’ og et par Sheila E-numre. Altsammen leveret så funky, at det kunne vælte en Lillebæltsbro. Og Prince har stadig frækheden i sig.

- Would you let me touch you - there? spurgte han kækt på en pirrende langsom ’If I Was Your Girlfriend'.

Der var vist ikke mange i Forum, der ikke ville lade Prince gøre hvad som helst ved en selv - eller ens kæreste. Mageløst!

1 af 2 Prince' danske bassist, Ida Nielsen, fik også sin plads i spotlyset og gjorde det glimrende blandt nogle af de mest funky musikere i verden. (Arkivfoto)
2 af 2 I mere end to timer gav Prince opvisning i musikalitet. (Foto: EB)
0 kommentarer
Vis kommentarer