Arcade Fire på vågeblus i forstæderne

Canadierne formåede ikke at forløse deres ambitiøse bombast foran 6300 i Ballerup

Win Butler fra Arcade Fire, der mangler de markante sange. (Arkivfoto: Zuma/Polfoto)
Win Butler fra Arcade Fire, der mangler de markante sange. (Arkivfoto: Zuma/Polfoto)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Arcade Fire, Ballerup Super Arena, lørdag 27. august

Win Butler er hverken en stor sanger eller en stor sangskriver, men Arcade Fire er alligevel blevet et af tidens største orkestre.

Det kunne man undre sig over gennem halvanden time lørdag aften i Ballerup Super Arena, hvis navn er ligeså malplaceret som Arcade Fires placering på populærmusikkens piedestal.

Taknemligt publikum
Den bedste undskyldning for at anbringe koncerten i forstæderne er, at gruppens seneste album hedder 'The Suburbs', men i endnu højere grad end oktettens to tidligere skiver, så savner pladen mindeværdige sange.

ARCADE FIRE - DET SIDSTE NYE SKRIG

Titelnummeret, 'Rococo' og 'We Used to Wait' fungerede som harmløs underholdning foran 6300 taknemlige publikummer, der jublede bare Butler sagde 'tak', men materialet er simpelthen ikke interessant og medrivende nok til at forløse den ekstatiske stemning, som slænget fra Montreal nærmest konstant prøver at fremtvinge.

Dekorativt sceneshow
En energisk og ihærdig indsats garanterede, at Arcade Fire aldrig faldt sammen, og det storladne ensemble medbragte et dekorativt sceneshow, der dog også understregede, at gruppen sjældent formår at fylde deres ambitioner ud med substans.

Dragende 'My Body Is a Cage' var en slående undtagelse indeholdende den dynamik og det drama, som man ellers savner i canadiernes studentervenlige folkrock, hvor elementer fra så forskellige navne som The Waterboys, Bruce Springsteen, Blondie og The Smiths blæses op til melodramatik uden melodier.

Store armbevægelser og en lille oplevelse.

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind