Nick Cave: Hulens til stodder

Den genopstandne sangsnedker høvlede ritualet af med måde i Falconer Salen

Nick Cave samlede 3000 på Frederiksberg, og han gør det igen lørdag. (Foto: Daniel Hjorth)
Nick Cave samlede 3000 på Frederiksberg, og han gør det igen lørdag. (Foto: Daniel Hjorth)

Fejl 503

Nick Cave har mirakuløst fået sit hår tilbage, efter han i nogle år var tynd på toppen, og endnu mere forunderligt er det faktisk, at veteranen har genfundet evnen til at skrive medrivende sange.

’Push the Sky Away’, der udkom i februar, er australierens stærkeste album i årevis, men han kunne ikke helt leve op til fremgangen i Falconer Salen, hvor det blev en aften på det jævne for Caves standard, der dog som bekendt er højere end de flestes.

Se også: Rehabiliteret ballademager

Det var da nok også de færreste, der fortrød, at de ikke var blevet hjemme for at følge dramaet i ’Vild med dans’, da den ivrigt spjættende veteran skridtede de skrå brædder energisk af i vanlig fandenivoldsk stil.

Cave brølede, skreg og sang noget mere overbevisende end på NorthSide Festival i sommer, hvor han var snottet, men The Bad Seeds spillede atter ofte sløjt, og det virker som om, det grumme backingband har mistet en stor del af musikaliteten med den deserterede kapelmester Mick Harvey.

’Stagger Lee’ og ’Papa Won’t Leave You, Henry’ blev undtagelsesvis sendt fra scenekanten tilsat effektfuld pondus fra sekstetten bag den evigt karismatiske starut, der i en alder af 56 stadig er en usædvanlig fængslende performer, som forekommer at stamme fra en svunden tid.

Trættende arrangementer
Vi har imidlertid set alle hans tricks utallige gange før, og evindelige ’From Her to Eternity’, ’Tupelo’ og ’The Mercy Seat’ føles efterhånden trættende i arrangementer, der stort set ikke har ændret sig i årtier.

’Watching Alice’ og ’Breathless’ var den knap to timer lange seances store overraskelser på en ellers ret uinspireret sætliste, men navnlig sidstnævnte lød som om, det var første gang, d’herrer spillede den.

Se også: Nick Cave som Store Stygge Ulv

Stemningen blandt de 3000 publikummer i den udsolgte sal, som Cave fylder igen lørdag, sydede mere end den kogte, og man fornemmede sjældent, at der var noget afgørende på spil for hovedpersonen og hans svende.

Cave mindede mest af alt om en rastløs familiefar, der endelig var sluppet hjemmefra med vennerne, og muntert var det såmænd, men gribende eller bare bevægende blev showet aldrig.

Slænget sendte forsamlingen ud i mørket med balladen ’Give Us a Kiss’, der ikke nåede med på ’Push the Sky Away’, som havde skærpet forventningerne til en aften, hvor Cave ikke fik forløst hele sit uforlignelige format.

1 af 2 Nick Cave udsender 2. december koncertoptagelsen 'Live from KCRW'. (Foto: Daniel Hjorth)
2 af 2 Nick Cave samlede 3000 på Frederiksberg, og han gør det igen lørdag. (Foto: Daniel Hjorth)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Musik
Seneste i Musik
Hent flere

Thomas Treo skamhører

1.Bill Fay: 'Countless Branches' (Dead Oceans-album/Ude 17. januar)
2.The Black Lips: 'Sing in a World That’s Falling Apart' (Fire-album/Ude 24. januar)
3.Oscar Danielson: 'Det här kan bli året som jag faller' (Sif-album/Ude 17. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.Efterklang: 'Lyset' (Rumraket-ep/Ude nu)
2.School of X: 'Destiny' (Tambourhinoceros-ep/Ude nu)
3.Beck: 'Hyperspace' (Capitol-album/Ude nu)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere