Overvældende 'The Wall'

Jyske Bank BOXEN er mindre end Parken, men Roger Waters' bombastiske rockshow var alligevel en endnu større oplevelse i Herning

Roger Waters - veteranen samlede 15.000 i Midtjylland. (Arkivfoto: PA/Anthony Devlin)
Roger Waters - veteranen samlede 15.000 i Midtjylland. (Arkivfoto: PA/Anthony Devlin)

Roger Waters' The Wall, Jyske Bank BOXEN, Herning, mandag 13. juni

Mandag murede Roger Waters for anden gang på fem uger ’The Wall’ op i Danmark, og selv om selve det overvældende show var identisk i København og Herning, så kunne man simpelthen høre, se, lugte og mærke rockklassikeren med en helt anden intimitet i Midtjylland.

'THE WALL' I PARKEN - DET BLIVER IKKE STØRRE!

Opførelsen er konstrueret til arenaer på niveau med Jyske Bank BOXEN, der kan rumme omtrent en tredjedel af Parkens publikummer, og 15.000 i provinsen fik en noget større oplevelse et noget mindre sted.

Krudt og effekter
Fra krudtslam til lydeffekter kunne man nyde nuancerne i Waters’ voldsomt imponerende isenkram med et nærvær, der bare ikke er mulig på et stadion, og koncerten var nummer 104 af turnéens ikke mindre end 120, så på godt og ondt er udstyrsstykket blevet så formfuldendt, at det nærmest føles som at være i biografen.

ROCKSTJERNER FOR EN AFTEN

Man kan sagtens klandre Waters’ teknologiske genopbygning af Pink Floyds dobbeltalbum fra 1979 for at være endnu mere svulstig, bombastisk og karikeret end originalversionen, men teknisk er det en kompromisløs kraftpræstation, der trods flade punkter undervejs er i særklasse indenfor international showbusiness.

En gammel ildsjæl
Den delvist selvbiografiske storsællert om forkrøblet isolation og knugende selvhad er rent ud sagt en deprimerende omgang, og alligevel er der noget grotesk livsbekræftende ved at opleve en 67 år gammel ildsjæl på jordomrejse, som var han på korstog for alverdens udstødte med rock-fakkelen hævet i udstrakt arm.

WATERS SIKREDE FULDMÅNE OVER ODENSE

'The Wall' savner måske nok musikaliteten fra Waters’ anden mastodont, ’The Dark Side of the Moon’, som han har sendt på aftenhimmelen flere gange over Danmark, men navnlig afdæmpede 'Goodbye Blue Sky' og 'Vera' imponerede i åndeløst nænsomme udgaver.

Det er dog selve det visuelle spektakel, der vil blive stående som en eksplosion i erindringen efter det, man roligt kan kalde en på opleveren.

1 af 4 Showet på Heden var nummer 104 af turnéens 120. (Arkivfoto: PA/Anthony Devlin)
2 af 4 Roger Waters - briten er mildest talt perfektionist. (Arkivfoto: Photoshot)
3 af 4 'The Wall' er et voldsomt imponerende udstyrsstykke. (Arkivfoto: Photoshot)
4 af 4 Roger Waters - veteranen samlede 15.000 i Midtjylland. (Arkivfoto: PA/Anthony Devlin)
0 kommentarer
Vis kommentarer