Oh Land: Lille oplevelse i Store Vega

Sangerinden spjættede forgæves med middelmådigt materiale foran uengageret publikum

Oh Land alias Nanna Øland Fabricius var på scenen i 90 minutter. (Foto: Martin Rosenauer)
Oh Land alias Nanna Øland Fabricius var på scenen i 90 minutter. (Foto: Martin Rosenauer)

Oh Land, Store Vega, København, onsdag 11. december

Da Oh Land her til aften startede en mindre danmarksturné med den første af to optrædener i Store Vega, opfordrede hun mod slutningen publikum til at synge fødselsdagssang for sin søster, der fyldte 40.

Forsamlingen i det langt fra udsolgte lokale skrålede lystigt med, men ellers var der ikke megen opbakning til københavneren trods hjemmebanefordelen.

Se også: Dansk sanger skamroses i England

Oh Land alias 28-årige Nanna Øland Fabricius virkede navnlig i første halvdel af den halvanden time lange koncert nærmest fortabt foran en underligt uengageret skare.

Hendes popsange havde simpelthen ingen effekt, og alt for mange af dem virker da også anonyme og ubetydelige i en tidstypisk genre, der er overbefolket med sangerinder.

Utrættelig indsats
Med en utrættelig indsats og sit smilende væsen fik Oh Land dog reddet æren og vækket publikum, som fra ’Heavy Eyes’ midtvejs i sættet og frem faktisk viste sporadisk interesse for det, der foregik på scenen.

Under en energisk udgave af ’Rainbow’ lykkedes det for hende at få tilhørerne til at både klappe, fløjte og knipse, og Oh Land lyste op, som havde hun endelig fået lige, hvad hun ønskede sig.

Se også: Oh Land: Gaaaaaaaab

Den sympatiske hovedperson blev bakket hæderligt op af en guitarist, trommeslager, keyboardspiller samt korpige, men man savnede, at hendes beats smældede som på pladerne og to af den korte karrieres bedste numre, ’Renaissance Girls’ og ’Sun of a Gun’, var underligt flade.

Omvendt fremstod balladen ’Love You Better’ bedre end på sensommerens ’Wish Bone’, og kun akkompagneret af guitar og kor sang Oh Land som en engel på det eneste nummer, hvor man vitterligt kunne mærke hende.

Lad os håbe søsteren havde en mere mindeværdig aften.

1 af 4 Oh Land optræder også i Store Vega torsdag, hvor der er udsolgt. (Foto: Martin Rosenauer)
2 af 4 Oh Land giver koncert i Odense på fredag og Aarhus på lørdag. (Foto: Martin Rosenauer)
3 af 4 Oh Land udsendte i sensommeren sit tredje album, 'Wish Bone'. (Foto: Martin Rosenauer)
4 af 4 Oh Land alias Nanna Øland Fabricius var på scenen i 90 minutter. (Foto: Martin Rosenauer)
0 kommentarer
Vis kommentarer