Rockpusher vinder krigen

Amerikanske The War On Drugs sejrede i San Francisco før københavnerkoncert

Adam Granduciel i centrum for fremadstormende The War On Drugs, der syrede ud i hippiehovedstaden. (Arkivfoto: AP)
Adam Granduciel i centrum for fremadstormende The War On Drugs, der syrede ud i hippiehovedstaden. (Arkivfoto: AP)

The War On Drugs, The Independent, San Francisco, onsdag 2. april. Spiller 21. maj i Store Vega, København

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

SAN FRANCISCO (Ekstra Bladet): Det kan godt være, at The War On Drugs’ højaktuelle tredje album, ’Lost In the Dream’, netop er gået ind på Top 30 i både USA, Storbritannien og Danmark, men frontmanden Adam Granduciel har bestemt ikke fået stjernenykker af den grund.

Han lå såmænd og rodede rundt på scenegulvet for at hjælpe sine roadier, før hans orkester spillede den anden af to udsolgte klubkoncerter i San Francisco, hvor The War On Drugs understregede, at de på ’Lost In the Dream’ har udstyret deres langstrakte landevejsrock med et gear mere.

Se også: Charmerende sjusk fra Kurt Vile

Bandet er vokset både musikalsk og kommercielt, men de er også udvidet fra en kvartet til en sekstet, og saxofon, trompet samt keyboards gav variation i Granduciels mekanisk pumpende og småpsykedeliske overhaling af den klassiske amerikanske sangskrivertradition.

Det var imidlertid ikke helt nok til, at slænget fra Philadelphia kunne fastholde publikums interesse i samtlige koncertens 115 minutter, og specielt flere stenede passager havde effekt som an aftagende rus.

Euforisende trip
Rocktrippet var derimod euforiserende under især svimlende udgaver af ’An Ocean In Between the Waves’, ’Red Eyes’ og en overrumplende intens ’Burning’, hvor Granduciel sang, råbte og skreg sig helt ud.

Skønne fortolkninger af Bill Fays ’I Hear You Calling’ og John Lennons ’Mind Games’ klædte sættet, der trods halvdøde punkter føltes som et herligt uprætentiøst og i de bedste øjeblikke aldeles medrivende rocksus.

Se også: Stilhed efter stormen

Mod slutningen befandt Granduciel sig atter nede på scenegulvet, men det var for at levere en sitrende guitarsolo, og der er næppe knæ tilbage i hans Levi’s, når turnéen når til København midt i maj.

Størstedelen af sangene skal dog nok holde.

0 kommentarer
Vis kommentarer