Sydende opvarmning til Metallica

Gojira og Mastodon fyrede ihærdigt op under Horsens inden aftenens hovedret

Christian Andreu fra Gojira går planken ud foran Fængslet. (Foto: Anders Brohus)
Christian Andreu fra Gojira går planken ud foran Fængslet. (Foto: Anders Brohus)

Gojira, Fængslet, Horsens, onsdag 6. juni. Spiller på Copenhell 15. juni

Mastodon, Fængslet, Horsens, onsdag 6. juni. Spiller på Copenhell 15. juni

Metallica og metalmiljøet som helhed har en herlig tradition for at invitere opvarmningsnavne, der ikke kun er slæbt med, for at arrangørerne kan sælge noget ekstra mjød.

Og det var bestemt ikke det tynde øl, der gik på scenen inden Metallica i Horsens, hvor først Gojira og siden Mastodon ihærdigt forsøgte at bestyrke deres statusser som nogle af tidens allermest spændende og nysgerrige metaludøvere.

Se også: Horsens varmer op til heavy-højmesse

De to bands havde dog ikke optimale arbejdsbetingelser på den enorme plæne foran Fængslet, hvor det var svært at nyde nuancerne i musikernes ellers så ekvilibristiske samspil, der er begge orkestres styrke.

Se også: Gojira: Optur de France

Gojira, som er fra Bayonne i den franske del af Baskerlandet, lagde for med et spændstigt og kort sæt, hvor kvartettens progressive tendenser og svimlende forløb blev kastet fra scenen tilsat typisk ungdommelig og kåd energi.

Den albumaktuelle gruppe savner imidlertid stadig et mere monumentalt repertoire for at opnå den fornødne gennemslagskraft under så massive omgivelser.

Pondusfyldt sound
Det samme gjorde sig generelt gældende for Mastodon, men det mageløse ensemble fra Atlanta, Georgia havde lidt mere snert i lydbilledet, og d'herrer opererer basalt med en mere pondusfyldt sound.

Navnlig skæringerne fra sidste års fremragende ’The Hunter’ fik da også momentvis Metallicas fans til at holde op med at sludre.

Se også: Mastodon: Det umuliges mestre

Uundgåeligt udeblev intensiteten og nærværet dog fra Mastodons magtfulde optræden i københavnske Store Vega i januar, men mindre kunne sagtens gøre det.

En sydende opvarmning til hovedretten, der efter planen serveres klokken 21.

1 af 3 Frontmand Joe Duplantier fra Bayonne-bandet Gojira. (Foto: Anders Brohus)
2 af 3 Store dele af de 40.000 mødte tidligt op i Horsens. (Foto: Anders Brohus)
3 af 3 Christian Andreu fra Gojira går planken ud foran Fængslet. (Foto: Anders Brohus)
0 kommentarer
Vis kommentarer