Annonce:
Annonce:

Helvedes succes

Talstærkt publikum og flere fremragende koncerter prydede anden dag på den vellykkede metalfestival Copenhell på Refshaleøen

Morbid Angel - det legendariske dødsmetal-band var i total topform på Copenhell. (Foto: Per Lange)
Morbid Angel - det legendariske dødsmetal-band var i total topform på Copenhell. (Foto: Per Lange)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Kvelertak, Copenhell, København, lørdag 18. juni

Mayhem, Copenhell, København, lørdag 18. juni

Morbid Angel, Copenhell, København, lørdag 18. juni

Galleri - Helvedes sexede metal-babes

Judas Priest: Kors for en præst

Helvede er vokset gevaldigt.

Eller rettere: I forhold til sidste år var Copenhell ekspanderet på alle fronter. Gastronomien haltede lidt, men ellers gjorde festivalpladsen sig godt med en ny dansk talentscene samt eksotiske, scenografiske indslag. Og nok så vigtigt var det, at billetsalget var fordoblet siden i fjor – cirka 8000 heavyfans havde købt entré til de headbangende herligheder.

En ting var dog heldigvis skrumpet: Mængderne af regnvand. Vejrguderne opførte sig ikke fuldkommen eksemplarisk, for især andendagen var plaget af enkelte eksplosive byger, men på den anden side: Helvede ville sgu være lidt kedeligt, hvis solen altid skinnede.

Annonce:

Guder i chok
Det var i øvrigt ikke så sært, at vejrguderne gik i chok over norske Kvelertak, for det gjorde vi andre også: Det norske vildmandsslæng leverede en svitsende koncert med hele tre guitarer i front, mens sanger Erlend Hjelvik havde et så ustyrligt aktivitetsniveau, at der var ansat en scenetekniker til bare at vikle mikrofonkablet ud. Han havde travlt.

Kvelertaks heftige sammenstød af rock’n’roll, punk og black metal er så groovy, at Foo Fighteren Dave Grohl har meldt sig i fanklubben. Og Grohl ville med sin rytmeekspertise nok også have været imponeret, da et andet norsk band, Mayhem, bagefter slog sig løs, for trommebaskeren her, med det herlige tilnavn Hellhammer, gav den vitterligt fuld hammer.

Engle og dæmoner for helvede

Motorsavslegende gør København usikker

Mayhem er desværre black metal af den konventionelt støjende slags, og seancen afslørede med al uønskelig tydelighed, at spektaklets sangskrivning er snorkende monoton i det lange løb. Ønsker man black metal med ambitioner, skal man gå til Satyricon, Emperor eller Varg Vikernes. Kampagnen for Burzum på næste års Copenhell er begyndt!

Annonce:

Urørlig topform
Ekstrem metal var dog fornemt repræsenteret med et af Copenhells sidste bands, Morbid Angel, der er genrens ultimative dødsstjerne. Florida-kvartetten var i urørlig topform og leverede en opvisning i raffineret dødsmetal med en sætliste, der viste, at gruppens nye materiale kan gøre sig skulder ved skulder med karrierens tidlige pionér-klassikere.

Den oprindelige frontmand, David Vincent, var tilbage, og ud over at løvegrowlet var fyldigere end nogensinde, så nød han nærkontakten med fanskaren i fulde drag og sørgede for eufori blandt det talstærke publikum. Det mesterligt kvasende højdepunkt, ’Where the Slime Live’, fik en granvoksen kolos ved min side til næsten at tude af fryd!

Apropos vand, så vovede skyerne end ikke at dryppe på det sortklædte band, der lyste som en sol i natten over Refshaleøen. For helvede en succes for Copenhell! Vi glæder os allerede til næste år.

Copenhell byder velkommen til helvede

Anmeldelse af Korn på Copenhell - Dæmon med kilt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: