Masser af skæg og ballader

Ustoppelige Steve Earle har stadig betydeligt bedre styr på country end kvinder

Steve Earle - veteranen fra Texas spiller solokoncert som hovednavn på sensommerens Tønder Festival. (Arkivfoto: Zuma)
Steve Earle - veteranen fra Texas spiller solokoncert som hovednavn på sensommerens Tønder Festival. (Arkivfoto: Zuma)

Steve Earle & Shawn Colvin, Aladdin Theater, Portland, søndag 18. maj

PORTLAND (Ekstra Bladet): Steve Earle er midt i en skilsmisse, hvilket jo ikke er usædvanligt for en countrysanger, men det er immervæk syvende gang, det sker for troubadouren fra Texas.

At veteranen har inviteret den kedsommelige kollega Shawn Colvin med på sin netop startede turné i USA understreger, at manden bare ikke forstår sig på kvinder, men sangskrivningen kunst mestrer han derimod stadig.

Ny ammunition til gammel cowboy

Sidste forårs ’The Low Highway’ var endnu et fortræffeligt album fra landevejspoeten, og gennem knap to timer i Portland, Oregon konsoliderede den 59-årige sejtrækker sin markante position på countryscenen.

Med derop havde kapaciteten folkpop-sangerinden Colvin, der heldigvis viste sig at have et komisk talent, som var større end hendes musikalske, og med Earle i hovedrollen skiftedes de nogenlunde til at give et nummer på en underholdende aften med god kemi, muntre historier, billige grin og ikke mindst dyrebare sange.

Håndvåben og kærlighed
Earle kan skrive vedkommende og troværdigt om alt fra håndvåben til kærlighed, og tilsat sin ramponerede fremtoning og indfølte sløsethed demonstrerede han spændvidden i sit repertoire ved tidligt i sættet at lade rørende ’Goodbye’ efterfølge flintrende ’The Devil’s Right Hand’.

Han høvlede løs på sin mandolin, så resterne af håret blafrede under ’Fearless Heart’, og en smittende ’Galway Girl’ fik navnlig kvinderne blandt det højtrystede publikum i udsolgte Aladdin Theater til at huje spontant af begejstring.

Tykt hjerteblod fra Earle

Earle smilede skævt i skægget og sagde, han skrev autografer ved merchandiseboden efter koncerten, men lettere bizart bekendtgjorde han også, at han ikke længere signerede folks kroppe.

Så måske forsøger den håbløse romantiker vitterligt at holde sig fra damerne denne gang. Musikken er der dog tydeligvis ingen fare for, at han kan holde sig fra.