Annonce:
Annonce:

Folkefest på frihjul

TV-2 leverede et rutinepræget show, der levede højt på genkendelsen glæde

Steffen Brandt og co. fremstod langt hen ad vejen  som en flok halvtrætte popfunktioneærer, der blot var kommet for fællessangens skyld. (Foto: Jonas Olufson)
Steffen Brandt og co. fremstod langt hen ad vejen som en flok halvtrætte popfunktioneærer, der blot var kommet for fællessangens skyld. (Foto: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

 

TV-2, Bøgescenerne, Skanderborg, 6. august

Skanderborg Festival – som SmukFest hed dengang – løb af stablen første gang i 1980, og allerede året efter stod TV-2 for første gang på scenen under bøgetræerne. Så man fornærmer vist ikke nogen ved at konstatere, at det var veteranerne, der i år for alvor fik lov til at skyde festen i gang.

Den 61-årige Steffen Brandt og resten af holdet (inklusive The Aarhus Horns) valgte så at gøre det på den mest indlysende og nemme måde. Nemlig ved at servere en veritabel hitparade, som enhver festivalgænger, der har været i nærheden af en radio i løbet af de seneste fire årtier, kunne skråle med på – også efter den både sjette og syvende fadøl.

Live-tv fra Skanderborg: Håndbold-brag med kendisser  

Annonce:

Det er der som sådan ikke noget galt med, og sangene fejler jo bestemt ikke noget, der er ikke uden grund at titler som ’Rigtige mænd’, ’Det er samfundets skyld’, ’Bag duggede ruder’, ‘Lanternen’ og hvad de nu hedder alle sammen er blevet en del af den kollektive bevidsthed. Kunsten er at få det til at lyde, som om man spiller dem første gang. Eller at de i det mindste stadig betyder noget for en.

Det lykkedes desværre i lange passager ikke for TV-2, der især i den første halvdel af koncerten mest fremstod som en flok halvtrætte popfunktionærer, der udelukkende var kommet for fællessangens skyld.

Mens vi venter på årets Skanderborg-babe: Se sidste års finalister  

Det løsnede lidt op, da først Johnny Hefty og Jøden tilsatte ’Nærmet lykkelig’ et ordentligt hiv reggae og Kira Skov derefter tilførte nye klange til ’Hele verden fra forstanden’.

Et nyt nummer som ’Tal til mig’ afslørede da også, at Brandt stadig er i stand til at skrive begavede ørehængere med dobbeltbund.

Så er det da pokkers, at man vælger at nøjes med at køre den hjem på rutinen og genkendelsens glæde. Når talentet tilsyneladende stadig er intakt, bør ambitionerne værre større end som så.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: