50 Cent: Helt sort

Skanderborgs internationale hovednavn leverede en nærmest absurd ringe forestilling

Curtis James Jackson III alias 50 Cent tager åbenlyst ikke længere sin musikalske metier alvorligt, men det var desværre mest publikum, der blev til grin. (Foto: Jonas Olufson)
Curtis James Jackson III alias 50 Cent tager åbenlyst ikke længere sin musikalske metier alvorligt, men det var desværre mest publikum, der blev til grin. (Foto: Jonas Olufson)

50 Cent, Bøgescenerne, Skanderborg, 6. august

1
3
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Hvad i alverden der har fået Skanderborg til at hyre den bedagede rapper 50 Cent som et af de såkaldte hovednavne til dette års festival, skal jeg ikke gøre mig klog på. Mandens seneste album ’Animal Ambition: An Untamed Desire to Win’ er i hvert fald ikke noget godt argument.

Det har i det hele taget været langt mellem de musikalske snapse siden Fiddy, som han hedder mellem venner, godt hjulpet på vej af Eminem og Dr. Dre i 2003 fik sit store gennembrud med albummet ’Get Rich or Die Tryin’’. En titel som skulle vise sig at være ret profetisk, da han afslørede et betydeligt større talent som forretningsmand end som rapper, og siden har skabt sig en gigantisk formue bl.a. via salget af vitamindrikke.

Se også: Musikalsk Kindersnitte  

Der var nu ikke mange hverken vitaminer eller proteiner i aftenens nærmest absurd slappe og ekstremt rodede forestilling. Bandet havde i hvert fald ikke brugt mange minutter i øvelokalet, hverken sammen eller hver for sig og især den håbløse trommeslager, hvis energiniveau var omvendt proportionelt med hans rytmiske forståelse var en fæl oplevelse. Jeg kan faktisk ikke mindes, at jeg nogensinde har set en så musikalsk inkompetent forsamling på den scene.

Hovedpersonen selv have krydret sit monotone, sjuskede rap med flere gæsterappere, der kvitterede med aldrig nogensinde at falde i hak. Ind i mellem kunne man i det mærkelige, abrupte sæt høre brudstykker af hits som ’P.I.M.P’, ’Disco Inferno’, ’In Da Club’ og ’Ayo Technology’, der dog blev afleveret uden det mindste forsøg på at foregøgle blot den mindste form for entusiasme.

Se også: Folkefest på frihjul  

Det var nærmest absurd ringe, og da bandet gik i gang med anden omgang ekstranumre uden at 50 Cent åbenbart havde tænkt sig at deltage begyndte dj’en i desperation og uden nogen nærmere logik at spille Joan Jetts ’I Love Rock’n’Roll’ og Queens ’We Will Rock You’ fra harddisken. Hvilket grotesk nok udløste aftenens største bifald.

Men på det tidspunkt var Fiddy sikkert allerede gået i gang med at optælle sit garanteret eksorbitant store honorar.  Tro mig, det var ikke fem øre værd.

Man skal nærmest tilbage til Red Hot Chili Peppers notorisk berømmede forestilling på Roskildes Orange Scene i 2007 for at finde et festivalhovednavn levere en tilsvarende pinagtig forestilling. Noget værre lort for nu at sige det, som det var.

DK MusikNYT - 6. aug. 2014 - kl. 21:59 Dagens Skanderborg-babe: Jeg er jomfru  

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Musik
Mest læste i Musik
Hent flere

Skamhører

Thomas Treo skamhører

1.Van Morrison: 'Versatile' (Caroline-album/Ude 1. december)
2.Entombed: 'Clandestine: Live from Malmö Live Concert Hall' (Threeman-album/Ude nu)
3.No Age: 'Snares Like a Haircut' (Drag City-album/Ude 26. januar)

Rune Melchior Sjørvad skamhører

1.King Gizzard & The Lizard Wizard: 'Polygondwanaland' (Heavenly-album/Ude nu)
2.Whitney: 'Light Upon the Lake - Demo Recordings' (Secretly Canadian-album/Ude nu)
3.Liima: '1982' (City Slang-album/Ude nu)
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen