Gamle slyngler på slap line

Niels Hausgaard og Allan Olsen strammede sig ikke unødigt an i Tønder sent torsdag

Niels Hausgaard og Allan Olsen - vennerne gav et enkelt nummer sammen. (Foto: Per Lange)
Niels Hausgaard og Allan Olsen - vennerne gav et enkelt nummer sammen. (Foto: Per Lange)

Niels Hausgaard og Allan Olsen, Kulturhuset, Tønder Festival, torsdag 28. august

Allan Olsen og Niels Hausgaard har optrådt på Tønder Festival næsten ligeså længe, som der har eksisteret banjostrenge og kærestesorger, og de to gråsprængte guldgubber skulle naturligvis også være med i arrangementets 40 års jubilæumsudgave.

Nordjyderne er stadig omtrent ligeså populære som fadøl i det sønderjyske, så mange publikummer gik forgæves til Kulturhuset, da troubadourerne gav dobbeltkoncert torsdag aften.

Kong Olsen er verdensklasse

Olsen lagde for med sine umiskendeligt stærke sange, men hans udmærkede optræden udmærkede sig nu mest ved, at han mellem numrene valgte at give lektioner i aparte dyreadfærd og andre naturfænomener.

Vi fik spøjse fortællinger om myrerne i både Arizona og Australien, og egetræets indtog i Danmark blev også beskrevet i veloplagte vendinger.

Underspillet jernvilje
Musikalsk mindede Olsen om sine indiskutable kvaliteter uden at overgå sig selv, men ’Besé besæt kassér’ er sjældent hørt i en så vanvittig version, og det siger immervæk noget.

Tønder Festival: Topnavn tager toget

Til sidst spillede den 58-årige kapacitet en hyldestsang til festivalen i ledtog med Mikael K fra Klondyke, og hvis værket varede fire minutter, så havde de nok brugt tre minutter på at skrive det.

Niels Hausgaard er også oplevet skarpere end i Tønder, men trods rustpletter på veteranen, hvis sæson traditionen tro egentlig først starter i januar, så trak han sig gennem sit sæt på en slags underspillet jernvilje.

Stakkels Lars Løkke
Satirikeren gjorde grin med ikke mindst skolereformen og naturligvis Lars Løkke Rasmussen, mens det klædte ham at sjunge en indigneret sang om test af børn i skolerne.  

Selv om Hausgaard, der fylder 70 på søndag, insisterer på ikke at rime og hans guitarspil grænser til det ubehjælpsomme, så kunne man sagtens tage nummeret alvorligt.

Niels Hausgaard er ikke sjov længere

Netop selve det at klimpre på guitar dedikerede Hausgaard og Olsen aftenens sidste sang til, og den blev fremført slingrende af de to i en på alle måder øm duet.

Alt i alt ikke ligefrem en historisk aften, men mon ikke de bliver inviteret næste år alligevel.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.