Pharrell: Defekt fest i Forum

Den amerikanske hitsmed var kun hot i glimt foran 10.000 på Frederiksberg

Pharrell Williams dansede ikke meget - det havde multitalentet folk til. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Pharrell Williams dansede ikke meget - det havde multitalentet folk til. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Pharrell Williams, Forum, København, fredag 12. september

Det startede nu eller meget godt. Og det sluttede faktisk endnu bedre, da Pharrell Williams som sidste ekstranummer fyrede ’Happy’ af, så alle i Forum blev glade i låget.

Men i en kedsommelig periode midt i det knap halvanden time lange sæt stod både tiden og publikums fødder stille, så selvom den 41-årige amerikaner er smartere end de fleste, så var han ikke helt smart nok til at holde festen gående.

Hit på hit på hit på hit på hit på hit

Som forventet udformede seancen sig som et konstant bombardement af enten små, store eller kæmpemæssige hits, men Pharrell leverede ofte kun brudstykker af dem, og helheden var underligt usammenhængende og forhastet.

Det var næsten som at være på provinsdiskotek, hvor dj’en lige klaskede et Pharrell-medley sammen tidligt på aftenen.

Savnede spændstighed
Frygten for at æstetikerens labre sound ville blive ødelagt i Forums berygtede akustik viste sig dog heldigvis at være ubegrundet, for selv om man næsten uundgåeligt savnede studieversionernes overlegne spændstighed, så lød affæren såmænd ganske hæderligt.

Pharrells sarte falset forsvandt dog ofte i lydbilledet, der blev domineret af hans fantastiske flair for dynamiske beats, og indledningsvis var det en fornøjelse at opleve ’Come Get It Bae’, ’Frontin’’, ’Hunter’ og ’Marilyn Monroe’ blive leveret tilsat underspillet og tilbagelænet attitude i en ellers ofte så vulgært anmassende genre.

Musikalsk skørtejæger

Snart forfaldt Pharrell dog til vanligt R&B-rod med klodsede arrangementer af et par numre fra hans tid i den banebrydende gruppe N*E*R*D, og tilsat umotiverede pauser virkede showet abrupt og sjusket.

Multitalentets monologer afslørede, at han nok ikke skal regne med at kunne drive det ret vidt som filosof, når han ikke har flere hits i hatten.

Struttende dansere
Men han har så sandelig også allerede skrevet, sunget og produceret sin del, og blandt de 10.000 fremmødte i Forum, der blev udsolgt på tre kvarter, steg temperaturen mærkbart under en hed udgave af ’Hot In Herre’, og man savnede slet ikke Nelly.

Fransk duo slår rekord på Spotify

En flok herligt struttende dansere kompenserede for, at Pharrell nok egentlig er bedre som bagmand end frontmand, men selv ikke tøserne kunne aflede opmærksomheden fra, at Snoop Dogg-skæringerne ’Beautiful’ og ’Drop It Like It’s Hot’ ikke var værd at danse til.    

Ingen stod dog stille til Daft Punks uopslidelige ’Get Lucky’, men generelt var det en knap så heldig koncert.