Lars Ulrich på slap line i København

Verdensstjernen gav bizar jazzkoncert med sin 86-årige far foran kun 150 publikummer

Torben og Lars Ulrich legede med lyde sent søndag i lille lokale i hjertet af København. (Foto: Hanne Budtz-Jørgensen)
Torben og Lars Ulrich legede med lyde sent søndag i lille lokale i hjertet af København. (Foto: Hanne Budtz-Jørgensen)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Lars og Torben Ulrich m.fl., Huset-KBH, søndag 26. oktober

Lars Ulrich har gennem tiden været involveret i ægte klassikere som Metallicas ’The Black Album’ og ’Master of Puppets’, men det er også blevet til regulære kiksere i form af ’St. Anger’ og ’Lulu’, der har efterladt en del tvivl om den indflydelsesrige trommeslagers dømmekraft.

’Lulu’ er dog nærmest melodisk i forhold til den performance, som Danmarks mest berømte musiker var viklet ind i sent søndag aften i København, hvor han gav sin far Torben Ulrich en hånd eller to under en ekstraordinær intimkoncert foran blot 150 publikummer på udsolgte HAUT i Huset-KBH.

Megaflop af Metallica

Det 86-årige multitalent er i samarbejde med pianisten Søren Kjærgaard aktuel med det knap så diskret betitlede værk ’Meridiana: Lines Toward a Non-Local Alchemy’, som ingen vil forveksle med ’Ride the Lightning’.

Skiven består af en sindrig blanding af moderne kompositionsmusik og en slags eksistentiel avantgardejazz, som d’herrer improviserede over med hjælp fra endnu en trommeslager, Claus Bøje, og bassisten Peter Friis Nielsen.

Rockpioner skamroser Lars Ulrich

Flere af tilhørerne udvandrede, inden den fire numre og fem kvarter lange seance var ovre, hvilket ensemblet nok tog som en kompliment, men Lars Ulrichs kæreste Jessica Miller fulgte troligt med fra første række.

Gandalf uden magien
Uden at spille et decideret instrument var Torben Ulrich komisk centrumsfigur for spektaklet, der var en del af den eksperimenterende musikfestival Wundergrund, og som en Gandalf-lignende skikkelse listede han omkring og var mærkelig uden, at der kom meget magi ud af det.

Ikke desto mindre havde det en livsbekræftende og inspirerende effekt at opleve så aldrende en personage slå sig løs i fuldkommen anarkistiske rammer, der dog til tider også virkede ulideligt prætentiøse.

Metallica: Tomme tønders buldren

Lars Ulrich havde en tandstik i kæften, hvilket jo uundgåeligt lagde en dæmper på hans sædvanligvis åbenmundede grimasser, og han faldt nogenlunde naturligt ind i bandets løsslupne samspil, der kriblede og krablede med hektiske og rastløse forløb, som blev leveret vældigt kompetent.

I en pause mellem to stykker galskab var der en kvinde blandt publikum, som spurgte, om musikanterne ikke ville spille en skæring med Metallica, men der var nok større chance for, at James Hetfield dukkede op og foreslog, at metallegionærerne skulle lave et jazzalbum.

Det var vist den sorte koncert.  

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+