Elton John: Temmelig fed i Forum

Giganten var for en gang skyld interesseret, da han ihærdigt rockede plejehjemmet

Elton Johns københavnske koncert strakte sig over hele to en halv time. (Foto: Mogens Flindt)
Elton Johns københavnske koncert strakte sig over hele to en halv time. (Foto: Mogens Flindt)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Elton John, Forum, København, onsdag 12. november

Elton John besøger efterhånden Danmark årligt, men det er ikke kun derfor, at legendens koncerter ikke længere føles som store begivenheder.

Modsat veteranens seneste plader, der er blandt karrierens allerbedste efter 1970’ernes storhedstid, så har hans shows været underligt rutineprægede, og man skulle næsten tro, der fandtes to af eneren.

Elton John som hyggepianist i Herning

Det virkede som om, det kun var mandens toupé, der mødte op i Odense, Aarhus og Herning, men gennem samtlige to en halv time i København var verdensstjernens optræden præget af overraskende intens tilstedeværelse. 

Der var kraft i både stemmen og pølsefingrene, der hamrede entusiastisk i pianoet, og spilleglæden lyste simpelthen ud af den smilende hitmager, som må have taget den helt rigtige dosis lykkepiller.

Stående klapsalver
Klædt i et flamboyant rødt outfit lignede 67-årige Elton John en mellemting mellem en tyrefægter og Elvis Presley anno Las Vegas, og med billetpriser på 995 kroner for et røv dårligt sæde langt nede i salen var der da også næsten ligeså mange penge på spil som i spillebyen.

De 6500 siddende publikummer i den udsolgte arene rejste sig ustandseligt for mellem numrene at give helten stående applaus igen og igen, og for det meste havde han såmænd fortjent den.

Elton John var næsten ligeså begejstret for publikum, som de var for ham. (Foto: Mogens Flindt)
Elton John var næsten ligeså begejstret for publikum, som de var for ham. (Foto: Mogens Flindt)
 

Hans igangværende verdensturné hedder ‘Follow the Yellow Brick Road Tour’, og den er naturligvis opkaldt efter englænderens massive albumsucces fra 1973, hvis bedste sange blev drysset udover et langt sæt, som fortrinsvis holdt sig til numre, der har mere end 40 år på bagen.

Nostalgien svingede lystigt gennem gamle boogieschlagere som ’Saturday Night’s Alright for Fighting’ og ’All the Girls Love Alice’ samt relativt nye ’Hey Ahab’ fra fortrinlige ’The Union’, mens klassikerne ’Tiny Dancer’, ’Rocket Man’, ’Your Song’ og ’Bennie and the Jets’ ikke bar præg af, at han må have spillet dem 2000 gange.

Elton John er fed igen

Som ekstranummer var en gyselig udgave af ’Sacrifice’ en sjælden svipser, der led under at det ellers kompetente band, der var næsten ligeså garvet som publikum, opererede med en noget fimset sound.

Uundgåeligt savnede man det varme lydbillede fra guldalderens hovedværker, men Forum er nu hørt runge meget værre, og også på den led var det en usædvanlig aften, der var hyggelig på den halvfede måde.

Kom snart igen, sir.  

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind