AXL/DC: Appetit på destruktion

De ustoppelige rester af legenderne rockede Aarhus hårdt med hæderlig Axl Rose

Axl Rose og Angus Young fra AC/DC, der tilsyneladende bare aldrig løber tør for batteri. (Foto: Per Lange)
Axl Rose og Angus Young fra AC/DC, der tilsyneladende bare aldrig løber tør for batteri. (Foto: Per Lange)

AC/DC, Ceres Park, Aarhus, søndag 12. juni

Flere end tusind fans af AC/DC har begået en brøler.

De valgte at få refunderet billetten til superbandets stadionkoncert i Aarhus, fordi Axl Rose afløste høreskadede Brian Johnson, men foran 45.000 på Ceres Park søndag aften beviste resterne af AC/DC, at lige meget hvem, der synger, så er de uimodståelige.

Veteranerne kunne smide Axel Strøbye, Aksel Schiøtz eller for den sags skyld en kardanaksel i front, og klassikerparaden ville virke alligevel.

Forrykte AXL/DC: Lort N' lagkage

Den udskældte konstellation med sangeren fra Guns N’ Roses fungerede langt bedre end frygtet, og til trods for at han humpede omkring på en brækket fod, så fremstod 54-årige Rose engageret, disciplineret og energisk.

Amerikaneren er stadig bedre til at imitere en vinkelsliber end til at efterligne Brian Johnson, og helten Bon Scott bliver han naturligvis aldrig. Det virker grundlæggende forkert med Axl. Men trods alt ikke helt forkert.

Herlig højspænding
Selve motoren i AC/DC fungerer upåklageligt, selv om stort set alle komponenter er udskiftet, og der var dømt højspænding under herlige udgaver af usædvanligt gode gamle ’Shoot to Thrill’, ’Dirty Deeds Done Dirt Cheap’, ‘Rock ‘n’ Roll Damnation’, ’If You Want Blood (You’ve Got It)’, ’T.N.T.’ og ekstranummeret ’Riff Raff’.

Overraskelsen ‘Touch Too Much’ sad imidlertid ikke i el-skabet.

Utrættelige Angus Young spjættede fra klokken 21.25 og helt frem til 23.45. (Foto: Per Lange)
Utrættelige Angus Young spjættede fra klokken 21.25 og helt frem til 23.45. (Foto: Per Lange)

Lydniveauet var højere end Angus Youngs hårgrænse, men selv om australiernes eneste originale medlem er blevet 61, så spæner han stadig omkring og spiller perfekt leadguitar med to blege dynamitstænger stikkende ud under skoleuniformen.

Vandalen er uvirkeligt vild. Chuck Berry på speed.

Afdæmpet stemning
Angus’ olympiske solo i ’Let There Be Rock’ var som altid for lang, men dog ikke så lang som køerne i timerne op til showtime. Man skulle tro, det var første gang, de afholdt et arrangement på stadion.

Gennem omtrent alle koncertens 140 minutter var stemningen underligt flad som i Roskilde i fjor. Mange branderter toppede tydeligvis for tidligt. Det så ellers ud som om, rødderne havde prøvet det før.

Tunghør AC/DC-stjerne søger hjælp

AC/DC peakede for 40 år siden, men selvom fænomenet efterhånden minder om en gammel, etbenet køter, så løber den stadig hurtigere og bider hårdere end langt de fleste rivaler.

Den slags laver de ikke længere, så hvis valget står mellem AXL/DC og ingen AC/DC, så må det blive AXL/DC.

AC/DC havde naturligvis taget en mindre fyrværkerifabrik med til Jylland. (Foto: Per Lange)
AC/DC havde naturligvis taget en mindre fyrværkerifabrik med til Jylland. (Foto: Per Lange)