Bitchfight! Aqua-Lene banker Medina

Der var klasseforskel mellem divaerne, der begge begyndte turné fredag aften på Jelling Musikfestival 

44-årige Lene Nystrøm gik forrest, da Aqua cementerede popgruppens nyfundne format med muntert show i Sydjylland. Foto: Per Lange
44-årige Lene Nystrøm gik forrest, da Aqua cementerede popgruppens nyfundne format med muntert show i Sydjylland. Foto: Per Lange

Medina, Teltscenen, Jelling Musikfestival, fredag 25. maj

Aqua, Scenen, Jelling Musikfestival, fredag 25. maj

Medinas svigtende succes på de danske hitlister har fået konsekvenser i Jelling, hvor hun var flyttet fra den udendørs hovedscene til festivalens største telt, som hun dog ikke kunne fylde.

Beundrere er imidlertid ikke det eneste, stjernen har mistet.

- For tre dage siden mistede jeg stemmen, proklamerede Medina kort inde i koncerten, og det var vist underforstået, at den var dukket op igen.

Håbløs Medina trækker stikket

Sådan lød det bare ikke, da hun mere skreg end sang sig gennem tarvelige udgaver af hits fra sit trivielle repertoire iført et brynjelignende outfit, der tydede på, at hun havde været til middelaldermarked i Valby den forgangne weekend.

Ny ballade: Slem fiasko for Medina

For en gangs skyld virkede det faktisk som om, Medina hellere ville være på scenen end til numerolog, men divaens energi fremstod underligt indebrændt, og man behøver ikke være clairvoyant for at forudsige, at hendes ømme nye single, ’Det ku’ være mig’, ikke kommer til at redde karrieren.

Den forreste del af Teltscenen var spækket med purunge fans, der skrålede ivrigt med på især ’Jalousi’, hvor det mindede om et smølfekor på for meget energidrik, og apropos smølfevokal så gik Aqua på hovedscenen, inden Medina havde fået pulsen ned.

35-årige Medina har for tiden et hit i Storbritannien i samarbejde med duoen M-22. Foto: Per Lange
35-årige Medina har for tiden et hit i Storbritannien i samarbejde med duoen M-22. Foto: Per Lange

Man skulle ikke mange sekunder ind i showet, før jydens mange mangler som entertainer blev sat i relief af en vis veloplagt nordmand ved navn Lene Nystrøm.  

Der var en verden til forskel, hvad angår udstråling, stemmekontrol og professionalisme, da Nystrøm skridtede scenen af med autoritet i høje hæle.

Bliver ikke større: Megaband på Grøn

Det var som en kvinde overfor en pige, og selve bandet Aqua har også formået at blive halvgamle på nærmest ufattelig vellykket vis. Hvem skulle have troet det?

Gruppens mere afslappede tilgang til tegneserieuniverset klæder dem, så man tror, det er løgn, og ABBA-lignende ’Around the World’, balladen ’Turn Back Time’ og slagsangen ’Cartoon Heroes’ var blandt højdepunkterne i et solidt underholdende sæt.

Skete det lige?! Aqua chokerede

Til sidst overraskede de endda med det nye nummer ’Rookie’, som viste sig at være en rigt melodisk sjæler, veteranerne sagtens kan være bekendt.

Dominans på alverdens hitlister venter næppe forude for Aqua, men i forhold til Medina var der klasseforskel.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.