Annonce:
Annonce:

Bittert: Geniet blev væk fra festival

Legendariske Van Morrison underholdt Heartland i den tilforladelige udgave med magelig cocktailjazz

Hovednavnet Sir George Ivan Morrison overanstrengte sig bestemt ikke i skumringen ved Egeskov Slot på Midtfyn. Foto: Per Lange
Hovednavnet Sir George Ivan Morrison overanstrengte sig bestemt ikke i skumringen ved Egeskov Slot på Midtfyn. Foto: Per Lange
Annonce:
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Van Morrison, Greenfield Stage, Heartland Festival, fredag 1. juni

Om få måneder er det 50 år siden, Van Morrison indspillede sin dybt bevægende klassiker ’Astral Weeks’, der ikke for ingenting regnes som et af populærmusikkens geniale hovedværker.

Magien var dog fuldkommen fraværende, da han kort inde i sit halvanden time lange sæt på Heartland spillede albummets ’The Way Young Lovers Do’, hvor studieversionens slående skønhed blev afløst af magelig cocktailjazz.

Hyggestund til 10 kroner i minuttet

Det var desværre betegnende for stort set hele seancen, hvor det virkede som om, Morrison ville sikre sig, at han fik tjansen næste gang, greven skulle bruge et sølvbryllupsorkester på Egeskov Slot.

Den 72-årige legende fra Belfast er dygtigere i søvne, end de fleste kolleger er vågne, men det var noget af et musikalsk slumretæppe, han bredte ud ved hovedscenen, mens solen gik ned fredag aften.

Annonce:

En anelse animeret
’Magic Time’, ’Whenever God Shines His Light’ og ’Days Like This’ var blandt tilforladelighederne, som Morrison listede ud af jakkesættet uden at overanstrenge sig det mindste.

Han virkede undtagelsesvis en anelse animeret under ’Vanløse Stairway’, og en listig fortolkning af ’Baby Please Don’t Go’ swingede uimodståeligt, mens ’Wild Night’ også stak lidt ud i en trummerum, hvor hyggen aldrig blev spoleret.

Dragende: På sporet af Van Morrison

Koncertens lave volumen var medvirkede til, at velsyngende Morrison fremstod for ubetydelig i forhold til de svimlende evner, han har demonstreret igen og igen og igen siden midt i 1960’erne, og det var alt for nemt for det pludrende publikum at overdøve hovednavnet.

Vanen tro: Gigant falder af på den

Der serveres gourmetmad overalt på Heartland, men Morrison kunne såmænd kun tilbyde en gedigen omgang suppe, steg og is, der efterlod en skuffende smag i munden.

Spild af enestående talent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: