Bob bob bob Dylan

Legenden både swingede og svingede som crooner under ustadig koncert i Falconer

Bob Dylan - amerikaneren og hans fornemme backingband var på scenen i sammenlagt 105 minutter. (Arkivfoto: AP)
Bob Dylan - amerikaneren og hans fornemme backingband var på scenen i sammenlagt 105 minutter. (Arkivfoto: AP)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Bob Dylan, Falconer Salen, København, torsdag 8. oktober

Det var næppe tilfældigt, at Bob Dylan startede med ’Things Have Changed’, for selv om han holder af traditioner, så har tingene vitterligt forandret sig i hans uendeligt fascinerende univers.

Mens jævnaldrende ikoner som The Rolling Stones og Paul McCartney fylder sætlisten med klassikere, så droppede Dylan stort set alle sine revolutionerende mesterværker, da han gav den første af to næsten udsolgte siddekoncerter i Falconer Salen.

Bob Dylan dropper sine klassikere

Og det gjorde ingenting. ’Like a Rolling Stone’, ’All Along the Watchtower’ og ’Rainy Day Women #12 & 35’ har vi jo hørt ved utallige af geniets 27 tidligere optrædener på dansk grund.

Til trods for at hele 16 af aftenens 20 numre var fra efter årtusindskiftet, så blev det nu alligevel en oplevelse med et markant skær af nostalgi.

Selveste Frank Sinatra
Dylan croonede nemlig seks sange fra februars pragtfulde coveralbum ’Shadows in the Night’, hvor han afpudser antikke klenodier, der først og fremmest associeres med selveste Frank Sinatra.

Og det var veteranens jazzede fortolkninger af vemodige evergreens som ’The Night We Called It a Day’, ’I’m a Fool To Want You’ og ’Autumn Leaves’, der glimtede smukkest gennem to sæt, som både swingede og desværre også svingede rent kvalitetsmæssigt.

Intim Bob Dylan blotter sig

Ganske paradoksalt fremførte historiens største sangskriver Sinatra-repertoiret med personlighed, klar vokal og dyb indlevelse, mens navnlig de mere blues-baserede skæringer fra hans seneste album med egne sange, relativt svage ’Tempest’, fremstod noget ordinære for stormesterens ekstraordinære standard.

Når Gud ikke rigtig gider

I perioder mindede det lidt for meget om Dylans på grænsen til uinspirerede shows samme sted anno 2013, men en legesyg omgang med ’Spirit on the Water’ og et nyt radikalt arrangement af ’Blowin’ in the Wind’ fungerede glimrende på en ustadig aften med oldtimeren, der fylder 75 til foråret.

’Why Try To Change Me Now’ spurgte han ikke uden en vis portion humor, og da stod det klart, at mens tingene ændrer sig, så gør universets eneste Dylan egentlig ikke.

Heldigvis.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+