Bossen uden Bruce

Ufarlig Springsteen serverede fadølshygge med lav alkoholprocent på Roskilde Festival

Springsteen med efterhånden knap så Little Steven. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Springsteen med efterhånden knap så Little Steven. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Det ville være en underdrivelse at sige, at der var store forventninger til Bruce Springsteens debut på Roskilde Festival lørdag aften i prime time, men det ville også være en overdrivelse at sige, veteranen indfriede forventningerne.

I hvert fald, hvis man håbede, han ville slå gummistøvlerne væk under én sådan rent musikalsk.

Magien manglede hos Springsteen

Man blev faktisk lettere chokeret, da Springsteen omsider viste lidt fyrig patos gennem ’Because the Night’, men ellers ruskede han så sandelig ikke Roskildes fundament.

Det hjalp nu heller ikke på gennemslagskraften, at volumen især indledningsvis var bemærkelsesværdig lav, og man fik lyst til at daske til lydmanden med et boldbat og uhøfligt spørge ham, om han ikke lige kunne skrue op fra 4 til 9.

Fremtiden bag sig
The E Street Band er som Bossen et sympatisk bekendtskab, men de er godt nok ufarlige, og ofte swingede ensemblet simpelthen ikke. Gode gamle ’Born in the U.S.A.’ og ’Glory Days’, der begge kom mod slutningen, understregede, at de gyldne dage ligger langt bag orkesteret.

I forhold til eksempelvis The Heartbreakers, som var i Horsens med Tom Petty for nyligt, mindede The E Street Band om et bryllupsorkester på bare endnu et job.

Tom Petty: Tilbage i triumf!

’Jack of All Trades’, ’Shackled and Drawn’ og ’Land of Hope and Dreams’ fik tiden til at stå helt stille - altså på den kedelige måde.

Sættet var stort set uden de store overraskelser og tydeligvis lagt an på et festivalpublikum snarere end dem fra fanklubben, hvilket virkede fornuftigt nok, men overrumplende var det i hvert fald, da The Roots, der forinden havde spillet på Orange, hjalp til med sjældenheden ’The E Street Shuffle’.

Ung kvinde på scenen
’The River’ virker altid, men den er hørt meget bedre, mens ’Born to Run’ pludselig var medrivende kort før den 62-årige spillemand fra New Jersey traditionen tro inviterede en ung kvinde op i rampelyset til en svingom under ’Dancing in the Dark’.

Et af mange tricks, der fremstod for billige på Roskilde, og det var endnu et svaghedstegn, at man på storskærmene kunne se, at Springsteen såmænd støttede sig til en teleprompter undervejs.

Mandfolk i modvind

- Jeg elsker jer, fik han fremstammet på uhjælpeligt dansk-amerikansk som afskedssalut, og så var det lige før, man begyndte at tvivle på, om det var den samme mand, der udgav ’Nebraska’ for 30 år siden.

Det kaldes at falde af på den.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?