Brutalt: Dommedag på DR

Det amerikanske rockband Low forsøgte at styrte Koncerthuset - det lykkedes desværre kun næsten

Low består af ægteparret Alan Sparhawk og Mimi Parker på henholdsvis guitar og trommer samt bassist Steve Garrington. Foto: Anthon Unger
Low består af ægteparret Alan Sparhawk og Mimi Parker på henholdsvis guitar og trommer samt bassist Steve Garrington. Foto: Anthon Unger

Low, DR Koncerthuset, København, mandag 11. februar

Low har altid lydt som dommedag, så man kan sige, de bliver mere og mere relevante. De bliver også bedre og bedre. I hvert fald på plade.

25 år inde i karrieren genopfandt trioen fra Minnesota deres minimalistisk, slæbende rocklyd på sidste års magtfulde og skånselsløst brutale ’Double Negative’, hvor de eksperimenterer effektfuldt med statisk støj og skælvende beats.

Low - den garvede trio optræder på VoxHall i Aarhus 9. februar og i Studie 2 i hovedstadens  DR Koncerthuset 11. februar. Foto: Paul Husband INTL. Album-anm. Sadistisk: Unikt topband går grassat

Veteranerne kunne sagtens have kaldt albummet ’Triple Negative’ uden at love for meget. Low har aldrig været så langt nede. Det siger ikke så lidt.

Alan Sparhawk leverede en intens indsats for Low, der skruede op for volumen. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Festdræbere slagtede fynsk idyl

Mandag præsenterede de stort set hele værket samt en stribe højdepunkter fra bagkataloget i et udsolgt Studie 2 i DR Koncerthuset. Det gik ikke så dårligt, som det gør i verden, men helt godt var det faktisk ikke.

Low skrællede de elektroniske elementer fra ’Double Negative’ af numrenes liveversioner, og man savnede den nye dimension i gruppens fortvivlede sound.

Patienter i primalterapi
Bandet har tidligere spillet uafrystelige københavnerkoncerter på Loppen og Lille Vega, men i det noget større Studie 2 formåede de kun sporadisk at skabe den fortættede stemning og knugende intensitet, der er sortseernes primære kvalitet.

Og næste gang bør Low altså placeres i Koncertsalen, så den andægtige fanskare kan nyde undergangen siddende. Det er ikke ligefrem dansemusik, vi har med at gøre.

Alan Sparhawk fra markante Low, der var velspillende og velsyngende i København. (Arkivfoto: Christian Hjorth/Polfoto) Koncert-anm. Stenet midnatsmesse på Staden

Aftenens største oplevelse blev frontmand Alan Sparhawks tordenskraldsguitar, som byggede buldrende støjskulpturer under sange som ’Quorum’, ’Tempest’ og ikke mindst ’Do You Know How to Waltz?’, der fik flere publikummer til at ligne patienter i primalterapi.

Low er som Bob Dylan fra Duluth, Minnesota, hvor galskaben åbenbart råder. (Foto: Sub Pop) INTL. Album-anm. Psykotiske Low mod nye højder

Pedellen på DR frygtede nok også, at den ikke helt billige bygning ville styrte sammen, så han kom på overarbejde.

Det gjorde den ikke, og Low rystede heller ikke en i den grundvold, de ellers er helt inde at pille ved på ’Double Negative’.

Dobbelt negativt var lige, hvad det var.

Billedgalleri af Anthon Unger

1 af 14 
2 af 14 
3 af 14 
4 af 14 
5 af 14 
6 af 14 
7 af 14 
8 af 14 
9 af 14 
10 af 14 
11 af 14 
12 af 14 
13 af 14 
14 af 14 

Sætliste

1. Always Up

2. Quorum

3. No Comprende

4. Plastic Cup

5. Holy Ghost

6. Tempest

7. Do You Know How to Waltz?

8. Lazy

9. Dancing and Blood

10. Always Trying to Work It Out

11. Poor Sucker

12. Nothing but Heart

13. Especially Me

14. Spanish Translation

15. Fly

16. Dancing and Fire

17. Disarray

Ekstranummer

18. Murderer

20 kommentarer
Vis kommentarer