Bryan Adams: Fup-rock i Forum

Intetsigende nostalgi med den 55-årige teenager, der ikke var synderligt ’Reckless’

Bryan Adams - den rutinerede stjerne fra Ontario var på scenen fra klokken 20.15 til 22.20 i København. (Arkivfoto: AP)
Bryan Adams - den rutinerede stjerne fra Ontario var på scenen fra klokken 20.15 til 22.20 i København. (Arkivfoto: AP)

Bryan Adams, Forum, København, torsdag 19. marts

I anledning af at det i fjor var 30 år siden, at Bryan Adams’ storsælgende album ’Reckless’ udkom, så rejser den canadiske veteran verden rundt og mindes sin ungdom med sine fans.

’Reckless’ kan oversættes til letsindig, men stemningen i Forum var nu snarere bare sindig, og der er formentlig mere intensitet i luften, når arenaen afholder antikmesse.

Bryan Adams siger hallo til de danske fans senere på måneden. (Polfoto) INTL. MusikNYT Bryan Adams: Musikken holder stadig

Hitmageren er efterhånden blevet 55, men han spillede atter rollen som ’18 til I Die’, da han førte den stort set fyldte sal tilbage på teenageværelset med kærlighedssange, der har bøjle på tænderne og bumser i panden.

Det var rendyrket nostalgi lige bortset fra, at uomtvistelige ørehængere som ’Run to You’, ’It’s Only Love’ og ’Summer of ’69’ blev leveret uden studieversionernes sprøde effektivitet og kåde uskyld.

Swingede simpelthen ikke
Adams var egentlig både veloplagt og velsyngende, men bandet lod ham i stikken, og navnlig trommeslageren Mickey Curry slæbte bagefter som en flad Brenderup-trailer efter en slidt turbus.

Det var gumpetungt, uinspireret og swingede simpelthen ikke, og igen viste Forums firkantede akustik sig fra en side, der ville få selv Wolfgang Amadeus Mozart til at fremstå umusikalsk.

Mick Jagger og co. advares mod at spille ved åbningen af OL i London næste år. (Foto: AP) INTL. MusikNYT Bryan Adams advarer Rolling Stones

Da ’Reckless’ var overstået, fortsatte Adams med en lang stribe hits fra kataloget, som i stigende grad er blevet en øvelse i at sælge balladeorienteret rockmusik til folk, der egentlig ikke rigtig bryder sig om rockmusik.

Som ekstranummer spillede Adams klassikeren ’C’mon Everybody’ i en så skindød udgave, at Eddie Cochrans raslende knogler ville være mere livsbekræftende.

Forhåbentlig bliver han hjemme, når ’Reckless’ fylder 51.  

78 kommentarer
Vis kommentarer