Chili Peppers: Hotte på Heden!

Endelig en stærk koncert med de californiske kumpaner, der omsider havde orden i roderiet

Anthony Kiedis fra spilleglade Red Hot Chili Peppers. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Anthony Kiedis fra spilleglade Red Hot Chili Peppers. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Red Hot Chili Peppers har spillet nogle særdeles sjaskede koncerter i både København og Roskilde, men netop som man efterhånden havde mistet troen på, at kaospiloterne kunne navigere med systematik i deres notoriske roderi, så leverede de såmænd en koncert, der var noget nær disciplineret.

I hvert fald for den californiske kvartets ustadige standard.

0 STJERNER TIL YNKELIGE CHILI PEPPERS

Pisket frem af en ekstatisk stemning blandt de små 15.000 fredags-kåde publikummer i stort set udsolgte Jyske Bank BOXEN nærmest eksploderede Red Hot Chili Peppers gennem åbningsnumrene ’Monarchy of Roses’ og ’Can’t Stop’, der var så overtændte, at gruppens noget anonyme nye guitarist, Josh Klinghoffer, væltede ind i et mikrofonstativ.

Vrøvlede nonsens
I Hernings hovedgade er der en mexicansk restaurant, der laver turist-burritoer uden kraft og krydderier, hvilket minder lidt om meget af Red Hot Chili Peppers’ nyere materiale, men folkemængden skrålede lystigt med på appetitlige popsange som ’Californication’, ’Otherside’ og ’Dani California’.

Nu har orkesteret ikke strammet mere op for deres slendrian, end at Klinghoffer pludselig skulle reparere sin guitar, mens Anthony Kiedis, der stod i bar overkrop fra fjerde skæring, minsandten gav sig til at reparere sin ene fod. Chad Smith spillede en halv trommesolo, og Flea, der stod i bar overkrop fra første skæring, vrøvlede nonsens mellem numrene og gik på hænder.

TAMME CHILIER

Men gøgleriet var holdt på et tåleligt niveau denne gang, og spilleglæden lyste ud af veteranerne, der tilmed havde medbragt et ganske betagende sceneshow med frit udsyn til fire legekammerater, som tydeligvis nød hinandens selskab gennem 105 som oftest fornøjelige minutter.

Positive vibrationer
Pludselig leverede de tilmed ’Hard To Concentrate’ i en bristefærdig blid udgave, der forekom at falde ned fra himlen, mens en fortolkning af Stevie Wonders ’Higher Ground’ var ligeså stram, som Neil Youngs ’Everybody Knows This Is Nowhere’ var slap.

Rødderne sluttede af med ’Give It Away’ tilsat Femi Kuti på saxofon, og da Kuti varmede op for hovedretten et par timer tidligere, spillede Flea omvendt med hos nigerianeren og hans Positive Force.

AFRIKANSK LIVSELIKSIR

Supportbandet spredte positive vibrationer med deres traditionelle afrobeat, som flyttede både fødder og hænder i arenaen gennem hektiske 45 minutter, der dog var hæmmet af mudret lyd. Ensemblets opløftende grooves boblede trods alt alligevel, og Kuti, der er søn af genrekongen Fela, førte energisk an med manisk drive.

En hjertevarm opvarmning til et hedt hovednavn og en svedig aften på Heden.

1 af 6 Red Hot Chili Peppers - sprællede i Herning. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 6 Flea - bassist helt uden hæmninger og overtøj. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
3 af 6 Der var små 15.000 og knap udsolgt i BOXEN. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
4 af 6 Bandet sjusker også, når de skriver sætliste... (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
5 af 6 Femi Kuti varmede op med liflig afrobeat. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
6 af 6 Anthony Kiedis fra spilleglade Red Hot Chili Peppers. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer