Cool Cash: Sådan skal det gøres

Magtfulde Rosanne Cash viste klassen under klar stjernestund på Tønder Festival

Rosanne Cash voksede op i Memphis, Tennessee som Johnny Cashs ældste datter. Foto: Per Lange
Rosanne Cash voksede op i Memphis, Tennessee som Johnny Cashs ældste datter. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Rosanne Cash, Telt 1, Tønder Festival, fredag 26. august

Rosanne Cash er Tønders ubestridte hovednavn, og den status kunne hun sagtens leve op til i bedste sendetid på festivalens anden aften.

61-årige Cash leverede nænsomme smæk for alle skillingerne i Telt 1, der passende var fyldt til det fornemme besøg. 

Rosanne Cash: Båndene binder

Kapacitetens ikoniske far, Johnny Cash, udsendte nogle af sine stærkeste album i karrierens efterår, og det samme gør datteren, der indkasserede hele tre Grammyer for hendes seneste værk, ’The River & the Thread’, som udkom tidligt i 2014.

Samme år turnerede hun med pladen herhjemme, men den slags begivenheder kan sagtens tåle en gentagelse, og albummets maleriske beskrivelse af de amerikanske sydstater fremstod ekstra nærværende på festivalen, hvor det også er varmt, maden tillige er fed, og adskillige gæster er overvægtige.

Kærlige spydigheder 
De rigt poetiske og døsigt vuggende sange fra ’The River & the Thread’ er der ikke meget fedt på, og Cash skar dem helt ind til benet i godt selskab med husbonden og topguitaristen John Leventhal.

Parret udvekslede kærlige spydigheder, da Leventhal begyndte et nummer i en forkert toneart, hvilket dog bestemt ikke var kendetegnende for duoens magtfulde professionalisme.

John Leventhal og Rosanne Cash var på scenen fra klokken 21.00 til 22.10. Foto: Per Lange
John Leventhal og Rosanne Cash var på scenen fra klokken 21.00 til 22.10. Foto: Per Lange

Cash er primært kendt som sangskriver, men hvis hun ikke skrev så udtryksfuldt, ville hun primært være kendt som sangerinde, for under teltdugen hang hendes krystalklare vokal og funklede over det siddende publikum.

Da Cash var teenager, fik hun en liste med essentielle countrysange af sin far, og dem indspillede hun et udsnit af på seks år gamle ’The List’. Fra det album imponerede Cash med kreative fortolkninger af blandt andre Hank Snows ’I’m Movin’ On’ og den klassiske mordballade ’Long Black Veil’.  

Cash-klanen og sangskatten

Johnny Cashs sidste koncert i Jylland, der fandt sted i Aalborg anno 1997, var en smertefuld affære, hvor rebellen var afkræftet og konfus.

Hans ældste datter klarede det betydeligt bedre i den anden ende af Jylland. Og det er forhåbentlig ikke sidste gang, vi ser hende.

Tidløs klasse.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+