Den standhaftige tinsoldat

Eventyrlig Bob Dylan på spil i H.C. Andersens hjemby med forunderlig optræden mandag

Bob Dylan - stormesteren fra Minnesota var i det muntre hjørne. (Foto: Ekstra Bladet)
Bob Dylan - stormesteren fra Minnesota var i det muntre hjørne. (Foto: Ekstra Bladet)

Bob Dylan, Den Fynske Landsby, Odense, mandag 27. juni

Bob Dylan lignede en legende, der bestemt havde fået den rigtige cowboystøvle ud af sengen på H.C. Andersen Hotel, da poeten tilsat skælmske smil og benspjæt som Charlie Chaplin gav en sjælden underfundig, gemytlig og lunefuld koncert i Odense.

Måske tilskyndet af en overnatning blot et stenkast fra eventyrforfatterens barndomshjem smagte eneren interesseret på sine bevingede ord og spyttede dem forunderligt ud igen, når man mindst ventede det.

Det var endnu en Dylan-koncert, der ikke bare var endnu en Dylan-koncert.

Pragtfulde rammer
2200 havde betalt 1100 kroner for at opleve ikonet i idylliske og relativt intime omgivelser på amfiscenen i udsolgte Den Fynske Landsby, hvor Dylans tredje fynske optræden glødede af underspillet entusiasme gennem 96 minutter i den lune sommeraftens pragtfulde rammer.

1100 KRONER FOR BOB DYLAN-BILLET? JA TAK!

Allerede andet nummer varslede et usædvanligt show, da Dylan hev sjældent spillede ’The Man In Me’ op af hatten, og skæringen, der fik nyt liv med ’The Big Lebowski’, blev et tidligt højdepunkt i en for seancen så typisk drilsk version.

’Things Have Changed’ croonede Dylan med løjerlige armbevægelser, som håbede veteranen, at han var Dean Martin nogle minutter, og mod slut gik han helt ned i knæene under en majestætisk udgave af ’Ballad of a Thin Man’, der stadig kan få knoglerne til at rasle.

Mageløse ballader
Der var glimt i øjet hos Dylan og tilstedeværelse i stort set hver en tone, men på en inspireret sætliste med den sædvanlige blanding af velkendte og mere ukendte klassikere, understregede ’Rainy Day Women # 12 & 35’, ’Tweedle Dee & Tweedle Dum’ og ’A Hard Rain’s A-Gonna Fall’, at stormesteren ikke altid fortolker sig selv på lige vellykket vis.

PÅ GYNGENDE GRUND MED DYLAN

Smilede stivnede også under tre mageløse ballader, hvor Dylan fik markeret sig fornemt som en udtryksfuld sanger trods sit læderede stemmebånd.

Enestående joker
Poesien funklede i bristefærdigt nænsomme ’Boots of Spanish Leather’, mens ’Ballad of Hollis Brown’ var besættende, og ’Forgetful Heart’ stod tindrende smukt med de gamle rygerlunger på overarbejde i troubadourens mundharmonika.

FORTRINLIG DYLAN FØR FORUM

Utrættelige Dylan fyldte 70 i maj, hvilket var svært at se i Odense, som blev beriget af en enestående joker, der ganske mirakuløst har formået at bevare en nærmest legende tilgang til metieren, og denne vidunderlige mandag morede det gådefulde geni sig simpelthen, så man ikke kunne undgå at blive smittet.

At følge Dylan er at leve.

1 af 5 Veteranen vekslede mellem guitar, harpe og piano. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 5 Bob Dylan - bakket op af guitaristen Charlie Sexton. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 5 Bob Dylan - højt til loftet i odenseansk sommeridyl. (Foto: Ekstra Bladet)
4 af 5 2200 betalte 1100 kroner for at opleve ikonet Dylan. (Foto: Ekstra Bladet)
5 af 5 Bob Dylan - stormesteren fra Minnesota var i det muntre hjørne. (Foto: Ekstra Bladet)
0 kommentarer
Vis kommentarer