Depeche Mode-dyrene åd Boxen

Endnu en mindeværdig aften med de engelske popveteraner, der var sultne i Herning

Dave Gahan leverede igen en markant kraftpræstation på dansk grund. (Foto: Astrid Dalum)
Dave Gahan leverede igen en markant kraftpræstation på dansk grund. (Foto: Astrid Dalum)

Depeche Mode, Jyske Bank BOXEN, Herning, fredag 29. november

Depeche Mode formår som få orkestre at skabe store koncertoplevelser i Parken, men selv om forholdene er noget mindre i Jyske Bank BOXEN, så gjorde de engelske popveteraner ligeså stort indtryk i Herning her til aften, som de gjorde i København i juni.

Det overraskende modne publikum på 14.000 tiljublede trioen og deres to lejesvende, da de gik på scenen lidt over klokken 21, og det var et varsel om, hvad der ventede.

Depeche Mode: Helvedes overmænd

Som så ofte før lagde Depeche Mode stilfærdigt ud med balladen ’Welcome to My World’, hvor den karismatiske og mildest talt ekshibitionistiske frontmand Dave Gahan trippede rastløst omkring som et rovdyr, der bare ventede på at blive sluppet løs.

Det blev han i efterfølgende ’Angel’, og den medlevende og medsyngende forsamling fik dernæst stillet hungeren efter et hit med ’Walking In My Shoes’, hvor klapsalver væltede ned over gruppen, mens sveden allerede drev fra Gahans tatoverede og halvnøgne overkrop.

Forudsigelig sætliste
Sætlisten var næsten identisk med den fra Parken, hvilket virkede noget fantasiforladt, når man tænker på, hvilket imponerende katalog af numre, Depeche Mode efterhånden har, men det lød bestemt ikke som om, de var trætte af at spille hverken ’Black Celebration’, ’Policy of Truth’ eller 'A Question of Time’.

Depeche Mode i opbrud

Gahan piskede mod slut stemningen helt op på et euforisk niveau under ekstatiske versioner af nøglenumrene ’Enjoy the Silence’ og ’Personal Jesus’, hvor han smed vesten, blottede fuglebrystet og rakte armene ud til siden som en slags fordærvet popjesus.

Gruppens primære sangskriver, Martin Gore, sang tre vellykkede ballader, og især ekstranummeret ’Shake the Disease’ havde en slående effekt.

Effektfuldt sceneshow
Band og publikum forløste de sidste kræfter i corny ’I Just Can’t Get Enough’ og bluesede ’I Feel You’, der kunne mærkes, og ’Never Let Me Down Again’ svigtede heller ikke.

Selve det smagfulde sceneshow var simpelt, men yderst effektfuldt, og når man kan lave god lyd i Parken, hvilket orkesteret altid kan, så kan man selvfølgelig også i anderledes imødekommende Jyske Bank BOXEN, der atter dannede en flot ramme om en kvalitetskoncert.

Tidløs Mode

- See you next time! sagde Gahan til sidst.

Det er helt sikkert, for det bliver bare ikke meget større, end når Depeche Mode folder formatet ud.