Det' alt for sent for Seebach

Popidolet kom på natarbejde i Jelling, hvor publikum var mere trætte end sangeren

Rasmus Seebach - hitmageren spjættede ihærdigt på hovedscenen længe efter midnat. (Foto: Per Lange)
Rasmus Seebach - hitmageren spjættede ihærdigt på hovedscenen længe efter midnat. (Foto: Per Lange)

Rasmus Seebach, Scenen, Jelling Musikfestival, fredag 27. maj

Rasmus Seebach er i en uvant position. Han er en presset mand i toppen af poppen.

Successangerens seneste album, ’Verden ka’ vente’, er en storsællert, men han plejer jo at lave megasællerter, og Seebach er overhalet af Lukas Graham som danskernes foretrukne popidol.

Nik & Jay - sjællænderne spillede to nye numre under deres første koncert siden 2014. (Foto: Per Lange) Koncert-anm. Boing! Nik & Jay chokerer

På Jelling Musikfestival var den familievenlige københavner tilmed programsat mellem midnat og 1.15, hvilket virkede ret forrykt. Han sled sig dog til en spinkel arbejdssejr foran et noget klatøjet publikum, der forinden var gået bananas til Nik & Jays herlige abefest.

De små hang på skuldrene af forældrene, mens Seebach spænede flittigt rundt på scenen og beviste, at mens han står noget stille på plade, så flytter han sig mere live.

De underligste ting
Tre charmerende korpiger var med til at skabe liv i den velkendte hitparade, som klædeligt blev leveret med en lidt mere organisk og varm sound end det kantede lydbillede, der plejer at kendetegne Seebach.

Det lunede i den jyske nattekulde, hvor folk tændte telefonerne og rakte dem i vejret, da popstjernen spillede ’Under stjernerne på himlen’.   

Rasmus Seebach - den storsælgende københavner har tusindvis af beundrere i alle aldersgrupper. (Foto: Mogens Flindt) DK MusikNYT Helt godnat med Rasmus Seebach

- Tak fordi I gav mig den smukkeste oplevelse nogensinde, sagde Seebach efterfølgende.

Han udbryder altså de underligste ting.

Kunne starte forfra
Netop hans uskolede og lettere enfoldige fremtoning er imidlertid stadig en stor kvalitet, og man føler sig simpelt hen godt tilpas i hans selskab.

Flere publikummer bukkede under for trætheden og gik glip af veldrejede udgaver af ’Uanset’ og ’Olivia’, men Seebach så ud som om, han havde energi nok til at spille hele sættet forfra igen.

Rasmus Seebach - den danske popverden skal ikke vente længere på 'Verden ka' vente'. (Foto: Privatfoto) DK Album-anm. Kikset Seebach: Mere sex og ih åh uh

Danskerne er muligvis ikke så vilde med Seebach, som de har været, men Seebach er stadig helt vild med at være Seebach.

Heldigvis da.

(Foto: Per Lange)
(Foto: Per Lange)
 

1 af 7 (Foto: Per Lange)
2 af 7 (Foto: Per Lange)
3 af 7 (Foto: Per Lange)
4 af 7 (Foto: Per Lange)
5 af 7 (Foto: Per Lange)
6 af 7 (Foto: Per Lange)
7 af 7 Rasmus Seebach - hitmageren spjættede ihærdigt på hovedscenen længe efter midnat. (Foto: Per Lange)
31 kommentarer
Vis kommentarer