Dybt godnat: For sent for Dizzy

Trioen imponerede med tæft og ny sang foran sørgelig skare ved midnatstid på Jelling Musikfestival

Dizzy Mizz Lizzy sparede bestemt ikke på strømmen, da rockbandet fra København startede sommerturné i Sydjylland. Foto: Per Lange
Dizzy Mizz Lizzy sparede bestemt ikke på strømmen, da rockbandet fra København startede sommerturné i Sydjylland. Foto: Per Lange

Dizzy Mizz Lizzy, Scenen, Jelling Musikfestival, fredag 25. maj

At starte en koncert klokken 23:10 virker måske ikke synderligt sent, men når man som festivalfolket i Jelling har badet sig i solskin og sprut fra morgenstunden, er 23:10 midt om natten.

Branderterne stavrede ustadigt henover pladsen, og de ædru stod bare og stod, da Dizzy Mizz Lizzy bragede deres rockschlagere ud fra hovedscenen, så det formentlig kunne høres i det meste af Sydjylland.

DK Album-anm. Dizzy Mizz Lizzy springer i luften

Fraset de få entusiastiske medlemmer af fanklubben på de forreste rækker var der dømt envejskommunikation, men den var til gengæld klar og tydelig, for selvom det var turnépremiere serverede trioen fra København et upåklageligt show.

De får utroligt meget ud af tre instrumenter, og det lød fuldkommen fantastisk som en fuldfed oplevelse i hifi, mens den massive storskærm var imponerende nok til, at de tre gutter næsten fremstod kønne. Næsten.

Rifftung nyhed
Tim Christensen, Søren Friis og Martin Nielsen har spillet med en forbavsende stramhed, entusiasme og tæft siden livegenkomsten i 2015, og det fortsatte de ufortrødent med under en seance, der dog mindede om en genudsendelse af en koncert, vi efterhånden har set nogle gange.

Indædte udgaver af sange som ’Brainless’, ’Made to Believe’ og ’Mindgasm’ fra den to år gamle comebackplade ’Forward in Reverse’ slog gnister, men der mangler nyt blod på sætlisten, og det kom der såmænd i form af ’In the Blood’.

Dizzy Mizz Lizzy er tilbage - fra venstre: Søren Friis, Tim Christensen samt Martin Nielsen. (Foto: Sony) DK Album-anm. Efter 20 år: Dizzy overgår sig selv

Den rifftunge og drevne nyhed var et bæst af en skæring, der gav blod på tanden som appetitvækker til Dizzy Mizz Lizzys fjerde studiealbum, der efter planen udgives til efteråret.

Tim Christensen i front for Dizzy Mizz Lizzy, der optrådte fra klokken 22.26 til 23.52. Foto: Jakob Jørgensen Koncert-anm. DM i Rock: Dizzy trynede D-A-D

Klokken var 00:30, da bandet gik af scenen, og på det tidspunkt kæmpede kun de mest tapre publikummer med at få sandaler, klapstole og promille til at makke ret.

Forsamlingen var kort sagt komplet dizzy.

1 af 13 Foto: Per Lange
2 af 13 Foto: Per Lange
3 af 13 Foto: Per Lange
4 af 13 Foto: Per Lange
5 af 13 Foto: Per Lange
6 af 13 Foto: Per Lange
7 af 13 Foto: Per Lange
8 af 13 Foto: Per Lange
9 af 13 Foto: Per Lange
10 af 13 Foto: Per Lange
11 af 13 Foto: Per Lange
12 af 13 Foto: Per Lange
13 af 13 Dizzy Mizz Lizzy sparede bestemt ikke på strømmen, da rockbandet fra København startede sommerturné i Sydjylland. Foto: Per Lange
26 kommentarer
Vis kommentarer