Efter fadæse: Lukas fik revanche

Det populære band sejrede sikkert på Tønder Festival, hvor de kontroversielt meldte afbud i 2016   

Lukas Graham optræder igen på udsolgte Tønder Festivals udendørsscene fredag ved middagstid. Foto: Per Lange
Lukas Graham optræder igen på udsolgte Tønder Festivals udendørsscene fredag ved middagstid. Foto: Per Lange

Lukas Graham, Open Air, Tønder Festival, torsdag 23. august

Lukas Forchhammer er så begejstret for Tønder Festival, at han har givet arrangørerne rabat, så de kunne få råd til at hyre christianittens globale succesband.

Det betød dog ikke, Lukas Graham sparede på noget, da popgruppen torsdag aften samlede en kæmpestor publikumsskare ved hovedscenen Open Air.

Under trækplasterets koncert kunne Tønder passende melde udsolgt af partoutbilletter for første gang i festivalens 44 år lange historie, og trioen sparker i høj grad til det generationsskifte, der er undervejs i grænselandet.

Lukas Graham gav uanmeldt intimkoncert i et af Tønder Festivals små telte i sensommeren 2015. Foto: Per Lange DK MusikNYT Lukas Graham giver festival rabat

Alt fra oldinge til babyer lyttede med, mens drengerøven i vanlig nonchalant stil mindede om, at han er født til at bade sig i rampelyset.

Utallige internationale topnavne har i årenes løb lidt nederlag på Open Air, men for Lukas Graham er det nærmest en intimscene, og hitmagerne samlede pladsen på herlig vis.

Nøgen overkrop
’Take the World by Storm’, ‘Strip No More’ og ‘Mama Said’ fungerede upåklageligt, og fans i alle aldre glemte vist både støvregnen og det faktum, at heltene kontroversielt aflyste i 2016, fordi udlandet kaldte.

Pianoballaden ’Love Someone’ introducerede Lukas som det kommende albums første single, og den skal nok blive et hit. I hvert fald hos tøserne.

Som ekstranummer lød en anden stort anlagt skæring med titlen 'Not a Damn Thing Changed' ganske ambitiøs. Og lidt rodet.

Sanger Lukas Forchhammer og bassist Magnus Larsson fra Lukas Graham, der i juli er hovednavn på karavanen Grøn. Foto: Anita Graversen Koncert-anm. Nu igen: Ballade med Lukas Graham

Flaben i front smed overtøjet mod slut og stod i bar overkrop, så man ikke kunne undgå at se, han havde tabt sig - med blæsersektion lød Lukas Graham anderledes fuldfede.

Sangeren, der fylder 30 midt i september, sang fortrinligt, men han knevrede og bællede bajere næsten ligeså meget som festivalfolket, så også på den led passer han bare til Tønder.

Lukas kunne gøre det i søvne. Det gjorde han ikke. Han bliver ’Drunk in the Morning’.

Foto: Per Lange
Foto: Per Lange
 

Sætliste

1. Happy Home

2. Take the World by Storm

3. Strip No More

4. Criminal Mind

5. Better Than Yourself (Criminal Mind, Part 2)

6. You're Not There

7. Love Someone

8. Mama Said

9. Drunk in the Morning

10. Don't You Worry 'Bout Me

11. Off to See the World

12. 7 Years

Ekstranumre

13. Not a Damn Thing Changed

14. Funeral

1 af 10 Foto: Per Lange
2 af 10 Foto: Per Lange
3 af 10 Foto: Per Lange
4 af 10 Foto: Per Lange
5 af 10 Foto: Per Lange
6 af 10 Foto: Per Lange
7 af 10 Foto: Per Lange
8 af 10 Foto: Per Lange
9 af 10 Foto: Per Lange
10 af 10 Lukas Graham optræder igen på udsolgte Tønder Festivals udendørsscene fredag ved middagstid. Foto: Per Lange
4 kommentarer
Vis kommentarer