Efter katastrofe: Helmig chokerer!

Den kriseramte popveteran mandede sig gevaldigt op med entusiastisk show på Jelling Musikfestival

Thomas Helmig gik på hovedscenen kort efter, at hans fremadstormende søn Hugo Helmig havde underholdt i et af teltene. Foto: Per Lange
Thomas Helmig gik på hovedscenen kort efter, at hans fremadstormende søn Hugo Helmig havde underholdt i et af teltene. Foto: Per Lange
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Thomas Helmig, Scenen, Jelling Musikfestival, torsdag 24. maj

Thomas Helmigs katastrofale nye album ’Takker’ er hans karrieres vel nok største kommercielle fadæse, men den aktuelle nedtur blev vendt til en optur, da han sent torsdag startede sommerturné på Jelling Musikfestival.

Helmig lignede bestemt ikke en popstjerne i krise, mens han storsmilende svansede ind fra højre i en kåd danserus, der fortsatte stort set uafbrudt de følgende fem kvarter.

Utroligt: Helmig lider vildt nederlag

Folket havde jo ikke forladt ølboder, sofaen og villatelte for at høre ’Takker’ i sin helhed, hvilket også var gået op for veteranen i hvidt, som ganske fornuftigt leverede en hitparade for hele familien - dog mest for mor og datter.

Nostalgien glødede flot i skumringen under ’Op og ned’ og ’Malaga’, men det var den blærede storskærmsproduktion og soulsangene, der gjorde showet til mere end bare endnu en tilforladelig aften med Helmig.

Teenager på 53
Sekstetten bag Helmig vil aldrig blive forvekslet med The J.B.’s. For danske forhold spillede de imidlertid forfriskende funky. Selv corny ’Det er mig der står herude og banker på’ swingede minsandten.

Åbningsnummeret ’Dagen efter dagen derpå’ var nærmest uvirkeligt forrygende, og ’Vi er de eneste’ fra ’Takker’ løftede sig langt over den flade studieversion i en suveræn scenekulisse.

Kikset festivalstart: Håbløst hovednavn

Nu er Helmig desværre ikke blevet et geni siden sidst, så ’Den røde kjole’ mindede stadig om dansktop på bundniveau, mens aarhusianerens stemme ligesom AGF og hans pladesalg har haft det noget bedre.

Slem choknyhed fra Helmig

Publikum sang dog gerne ’Stupid Man’ for manden på 53, der jo i årtier har rimet løs om teenagekærlighedens utrøstelige kvaler.

Helmigs smilehuller er dybere end hans musik, men for en gang skyld var der faktisk noget at smile af.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+