Elton John som hyggepianist i Herning

Veteranen mindede om en Madame Tussauds-udgave af sig selv under glaseret show

Elton John - hitmageren spillede næsten tre timer foran 7400. (Foto: Claus Bonnerup)
Elton John - hitmageren spillede næsten tre timer foran 7400. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Musik
Følg Koncert-anm.

Elton John, Jyske Bank BOXEN, Herning, torsdag 9. december

Elton John har de senere år optrådt i både København, Århus, Aalborg, Odense, Jelling og tilmed Tórshavn, men de hyppige besøg er ikke den eneste grund til, at veteranens visitter ikke føles som en stor begivenhed længere.

Sir Reginald Kenneth Dwight har nemlig fået for uvane at kandisere sin sangskat, så man ofte skulle tro, han forsøger at klæde alle popklassikerne som usmagelige ’Nikita’.

Kraft i stemmen
Der var dog begrundet håb om en mere usødet forestilling, da Elton nåede til Herning torsdag aften, for i efteråret udgav den 63-årige englænder fortrinlige ’The Union’ i samspil med forbilledet Leon Russell, og den skønne skive er et autentisk ekko af Mr. Johns hovedværker fra 1970’erne.

Hverken den varme vellyd, Russell eller et band mødte imidlertid op på Heden, der mildest talt var kølig selv indenfor i mægtige Jyske Bank BOXEN, hvor 7400 publikummer fyldt godt op, mens manden i rampelyset lignede og lød som en Madame Tussauds-udgave af sig selv.

Hitmageren kan fortsat manøvrere pølsefingrene over tangenterne, og selv om han undgik at strække sig efter de høje toner på eksempelvis ’Tiny Dancer’, så var der stadig kraft i stemmen, der minsandten fremstod helt temperamentsfuld under ’Sixty Years On’.

For mange ballader
Det var imidlertid et af meget få højdepunkter gennem en næsten tre timer lang koncert, der snarere var et pompøst pianoshow voldsomt domineret af ballader, og nostalgien blev ikke mere nærværende af, at percussionist-ekvilibristen Ray Cooper midtvejs kom på scenen og skar grimasser, som udførte personagen en enestående bedrift, hver gang han ramte et bækken.

Inden Elton sluttede af med ’Candle in the Wind’, trissede den lille trinde mand småsmilende omkring og skrev autografer til fans på de forreste rækker, og tilbederne skal jo nok være der igen næste år, når ikonet vel optræder i Struer eller Slagelse, men flødebollen er altså efterhånden mere tyk end fed.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale