Elvis lever og har det godt

Før Costello indtager Danmark, serverede kapaciteten engageret solokoncert i Malmø

Elvis Costello - den engelske veteran optræder i Aalborg, Odense og København i begyndelsen af marts. Arkivfoto: All Over
Elvis Costello - den engelske veteran optræder i Aalborg, Odense og København i begyndelsen af marts. Arkivfoto: All Over

Elvis Costello, Malmö Live Konserthus, fredag 24. februar

MALMØ (Ekstra Bladet): Elvis Costello skæver ud på publikum gennem brillerne og spørger smilende:

- Hvad siger I til at høre en fra mit flamencoalbum?

Det er en af de eneste genrer, han endnu ikke har kastet sig over, men det er da immervæk blevet til pop, country, reggae, soul, folk, klassisk, punk, jazz og rock’n’roll gennem en lang virkelysten karriere.

Nick Lowe - det grå guld glimtede mandag i Malmø. (Arkivfoto: Marilyn Kingwill/Polfoto) Koncert-anm. En tindrende jukeboks

Fredag var det dog det omrejsende musikleksikons evner som sangskriver, der var i centrum, da han klædte Malmøs prangende koncerthus før en mindre danmarksturné.

Gennem 135 minutter spillede Costello hele 26 numre tilsat smittende entusiasme og flintrende fandenivoldskhed. Det var en imponerende solopræstation, men ikke ubetinget vellykket.

Uden mikrofon
Englænderens intense engagement har en uheldig tendens til at kamme over i uforløste frådeudbrud, der i nogen grad vandaliserer hans sange, men det er på den anden side den snerrende rastløshed, der gør Declan Patrick MacManus til Elvis den Anden.

Temperamentet blev imidlertid holdt i skak på en skøn pianoudgave af ’Deep Dark Truthful Mirror’, men den 62-årige veteran benyttede ellers fortrinsvis et arsenal af guitarer.

INTL. Album-anm. Costello classic

Han sang en bedårende ’Alison’ stående helt ude på scenekanten uden mikrofon, og hans særprægede hvæs af en vokal havde det forbavsende godt. Den har ellers været ude for lidt af hvert.

Mellem numrene var han en vittig og vedkommende anekdotefortæller, der kredsede en hel del om sin familie og opvækst i et musikhjem i Liverpool.

Rørende nænsom
Soloformatet har naturligvis sine begrænsninger, men ved hjælp af støvede fotos på en lille, hyggelig storskærm og sit brede repertoire formåede Costello dygtigt at variere aftenens forløb.

Han slog gnister under en meget elektrisk ’Pump It Up’ og var rørende nænsom gennem en bristefærdig version af ’Almost Blue’.

Nick Lowe - eneren sprøjter fantastiske sange ud. (Foto: Rumle Skafte) Koncert-anm. Det grå guld glimtede på Amager

Costello modtog folkets bragende hyldest, mens han vaklede pudsigt rundt på scenen som en beruset tyrefægter, og så greb han ellers ud efter en af sine seksstrengede og gav endnu et ekstranummer og endnu et ekstranummer.

Coveret til Nick Lowes aktuelle skive, 'The Old Magic'. INTL. Album-anm. Den gamle magiker

Der var glimrende nye sange, sågar en flot evergreen fra Broadway og mod slut spillede han ’(What’s So Funny ’Bout) Peace, Love and Understanding’ som om, han mente det.

Costello mente ikke det med flamencoen, men hvis han ville, så kunne han utvivlsomt lære at mestre den stilart på en weekend.

Sætliste

1. Watch Your Step

2. Accidents Will Happen

3. Church Underground

4. Poisoned Rose

5. Everyday I Write the Book

6. Viceroy's Row

7. Shipbuilding

8. Deep Dark Truthful Mirror

9. Still

10. nyt nummer

11. Walkin' My Baby Back Home

12. Beyond Belief

13. Ghost Train

14. nyt nummer

15. Veronica

Ekstranumre

16. Blood & Hot Sauce

17. nyt nummer

18. Alison

19. Less Than Zero

20. Pump It Up

21. 45

22. Almost Blue

23. nyt nummer

24. Jimmie Standing in the Rain

25. (What's So Funny 'Bout) Peace, Love and Understanding

26. I Can't Stand Up for Falling Down

17 kommentarer
Vis kommentarer