Endelig: Gulddreng er død

Popfænomenet begravede sig selv med overplat afskedskoncert foran 11.000 i Royal Arena

Gulddreng alias Malte Fynboe Manniche Ebert fra Vejle - efter adskillige satiriske hits slagtede  guldkalven sig selv på Amager. Foto: Per Lange
Gulddreng alias Malte Fynboe Manniche Ebert fra Vejle - efter adskillige satiriske hits slagtede guldkalven sig selv på Amager. Foto: Per Lange

Gulddreng, Royal Arena, København, fredag 2. februar

Gulddreng var en døgnflue, der på imponerende vis formåede at holde sig i live halvandet år.

Fredag aften klaskede fidusmageren sig selv ud på scenegulvet i Royal Arena. Men afskedskoncerten blev intet brag.

- Det er på tide, jeg stopper, sagde Gulddreng vemodigt og med umiskendelig ghettodialekt kort inde i en langtrukken seance uden flow.

Gulddreng færdig: Sidste års model

Og det er vitterlig på høje tid, men trods alt bedre sent end aldrig.

Gulddrengs popsatire er endt som en lummer pruttejoke, der stinker, og hans platheder er skabt til at blive streamet på børneværelser - ikke til at blive leveret af et halvfesent funkband i en multiarena på Amager. 

Enhver glad amatør
Selve showet funklede ganske flot, men grinene var noget billigere end guld, da han serverede sit ensformige og hult klingende repertoire foran en forsamling, hvis oplevelse vist ikke blev ligeså stor som forventningerne til guldkalvens episk anlagte harakiri.

Malte Fynboe Manniche Eberts egentlige bedrift er, at han fik så mange tusinde danskere til at falde for et musikalsk udtryk, som enhver glad amatørmusiker ville kunne bikse sammen på et middagsfrikvarter.

Stemningen var overraskende behersket blandt det overvejende unge publikum i hovedstaden. Foto: Per Lange
Stemningen var overraskende behersket blandt det overvejende unge publikum i hovedstaden. Foto: Per Lange

11.000 var på plads i Royal Arena, hvilket var flere end Rod Stewart samlede samme sted i fjor, men selv de mest blåøjede fans så ud til at kede sig i selskab med den populæreste vejlenser siden Allan Simonsen.

Gulddreng kan i øvrigt heller ikke rigtig danse.

’Nemt’, ’Ked af det’, ’Legende’ og en akustisk soloversion af ’Se mig nu’ fik sporadisk skabt lidt stemning i salen, hvor det ellers i perioder føltes som om, folk sad og fortrød, de ikke var blevet hjemme for at se cremen af dansk ungdom i ’X Factor’.

Det er slut: Gulddreng stopper

Jyden nåede at blive mindst ligeså intetsigende som Medina, Christopher og alle de andre, han parodierede i en karriere, der er glemt hurtigere, end han slog igennem.

Nu må vi nøjes med Medinas og Christophers selvparodier.

Hvil i fred. Og længe.