Endelig væltede festivals hovedscene

Pragtfulde LCD Soundsystem lukkede tre tamme dage på Heartland med særdeles tiltrængt danserus

Sanger James Murphy i front for amerikanske LCD Soundsystems evigt boblende lydlaboratorium i den fynske sommeraften. Foto: Per Lange
Sanger James Murphy i front for amerikanske LCD Soundsystems evigt boblende lydlaboratorium i den fynske sommeraften. Foto: Per Lange

LCD Soundsystem, Greenfield Stage, Heartland Festival, lørdag 2. juni

Der har været forsvindende lidt at hidse sig op over på Heartland Festival i år, men det var nu svært at falde ned igen efter afdansningsballet med uimodståeligt opløftende LCD Soundsystem.

Akkurat som i hovedstadens Store Vega i september leverede det genopstandne band fra Brooklyn en suveræn opvisning i funky flabethed og organiske grooves, og der blev festet grundigt igennem på pladsen foran hovedscenen i 100 herlige minutter.

Vild med dans: Sådan skal det gøres

Efter flere dage med debile Distortion i København var det en befrielse at blive mindet om, at dansemusik sagtens kan være begavet, og LCD Soundsystem minder mere og mere om årtusindets svar på banebrydende New Order.  

De vidunderlige dancepunks leverede atter på et svimlende niveau, hvor sange som ’You Wanted a Hit’, ’Call the Police’ og ’Tonite’ fik den kåde publikumsskare til at gå bananas i en grad, så frontmand James Murphy ikke kunne lade være med at smile. Og hvorfor skulle han dog også det?

Ulideligt: Pænhed forpester festival

Klokken havde rundet midnat, da LCD Soundsystem lukkede deres særdeles velspillede sæt med ’New York, I Love You But You're Bringing Me Down’, men modsat i metropolen var der dømt optur ved Kværndrup.

Bedre sent end aldrig.

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.